Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Επεισόδια και ξύλο στο Σύνταγμα στην πορεία των εκπαιδευτικών– Ήρθαν στα χέρια με τα ΜΑΤ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Σύνταγμα, στην πορεία των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που προωθεί η κυβέρνηση.

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Σύνταγμα, στην πορεία των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές, ανάμεσά τους και φοιτητές, κινήθηκαν προς το περιστύλιο της Βουλής, όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απαγόρευσαν την πρόσβαση στο Κοινοβούλιο.

Μετά από κάποιες αψιμαχίες και εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, οι παραταγμένες διμοιρίες των Υ.ΜΕ.Τ ήρθαν σε σύγκρουση με τους συγκεντρωμένους ενώ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών με σκοπό να τούς απωθήσουν και έπεσε πολύ ξύλο.

Εν συνεχεία οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξε εκ νέου συμπλοκή, με ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται, καθώς- σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών- προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.).

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τούς «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

 

Send this to a friend