• Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου
  • 17:58

Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Έπεσε πάλι το σύστημα για το Kοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης- Ουρές, οργή και ταλαιπωρία για λίγα ευρώ

Έπεσε πάλι το σύστημα για το Kοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης- Ουρές, οργή και ταλαιπωρία για λίγα ευρώ

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, αφού το σύστημα έπεσε πάλι, με αποτέλεσμα τα γραφεία του δήμου Αθηναίων στην Αγίου Κωνσταντίνου, να μην ανοίξουν καν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η αντιδήμαρχος Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη δήλωσε ότι από το αρμόδιο υπουργείο ενημερώθηκαν ότι το σύστημα μπορεί να αποκατασταθεί κάπως από αύριο. Παράλληλα τόνισε ότι το σύστημα πιθανότατα δεν θα τεθεί σε λειτουργία σήμερα και ότι δεν έχει νόημα όσοι δεν έχουν πάρει τα 50 πρώτα χαρτάκια που μοίρασε η ίδια να περιμένουν.

Σύμφωνα με την κ. Στρατηγάκη όποια ημέρα μέσα στον Φεβρουάριο και αν κατατεθεί η αίτηση, ακόμα και στις 28 Φεβρουαρίου, τα χρήματα του επιδόματος θα καταβληθούν τέλος Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρμόδια υπουργός Θεανώ Φωτίου, δικαιολόγησε τη δυσλειτουργία του συστήματος λέγοντας πως η προσέλευση του κόσμου ήταν τεράστια (ηλεκτρονικά) και πως ούτε η NASA δεν θα τα είχε καταφέρει.

Την ίδια στιγμή και στη Θεσσαλονίκη έχουν σχηματιστεί ουρές ήδη από χθες το βράδυ έξω από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, ώστε να μπορέσουν οι δικαιούχοι να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Λόγω του πλήθους κόσμου και της μεγάλης ταλαιπωρίας δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης.

Send this to a friend