Αθήνα

 

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Νίκος Ρίζος: O αξέχαστος «κοντός» γίγαντας του ελληνικού κινηματογράφου

ΕΛΛΑΔΑ

Επιμένει ο 58χρονος: Ποτέ δεν μπήκα σε καμιά θυρίδα, ούτε είμαι εγώ αυτός που πήρα το παραμικρό (BINTEO)

Ο 58χρονος επιμένει πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση με τις «Χρυσές θυρίδες» του Ψυχικού.

Ο Αλέξης Κούγιας μαζί με μία από τις ιδιοκτήτριες των θυρίδων που διαρρήχθηκαν στο θησαυροφυλάκειο της τράπεζας στο Χαλάνδρι, περνούν το κατώφλι του ανακριτή, για να ενημερωθούν για την πορεία της έρευνας για την υπόθεση. «Ο ανακριτής ζήτησε να ερευνηθεί το κινητό και τα social media που διαχειριζόταν ο 58χρονος» αναφέρει.

Την ίδια ώρα, ο 58χρονος επιχειρηματίας και θεατρικός παραγωγός, που είχε καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας να επισκέπτεται την τράπεζα, σε δήλωσή του στο live news, συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες και επιμένει στην αθωότητά του.

«Είμαι παντελώς αθώος και άδικα κατηγορούμαι. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν την οικογένειά μου και να αφήσουν την δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ποτέ δεν μπήκα σε καμιά θυρίδα, ούτε είμαι εγώ αυτός που πήρα το παραμικρό. Σύντομα θα αποδειχθεί ότι το DNA μου, δεν το άφησα εγώ εντός της θυρίδας αλλά μεταφέρθηκε άθελά της από την ιδιοκτήτρια. Ο κύριος ανακριτής, με μεγάλη προσοχή θα αντιμετωπίσει όλα τα θέματα για να βρεθεί η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο του.Όταν αθωωθώ, θέλω να δω αν θα ζητήσουν συγνώμη όλοι αυτοί που βγαίνουν και λοιδορούν αδιάκριτα.»

Βασικό μέλημα πάντως, των Αρχών, είναι να βρεθούν τα «ίχνη» του χαμένου θησαυρού που έκανε «φτερά» μέσα από τις τέσσερις θυρίδες του θησαυροφυλακίου της τράπεζας, θησαυρός που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και πιθανούς συνεργούς του κατηγορούμενου επιχειρηματία.

«Είναι πολλά τα χρήματα τα οποία φέρονται, γιατί δεν το ξέρουμε, ότι έχουν αφαιρεθεί, είναι ένα από τα χρηματοκιβώτια σ’ ένα από τα κεντρικότερα υποκαταστήματα μίας από τις μεγαλύτερες τράπεζες κι όλο αυτό βαραίνει στη συνείδηση και του κόσμου, αλλά και της δικαιοσύνης. Ο κ. ανακριτής διέταξε έρευνες σε οποιοδήποτε χώρο η προανάκριση υπέδειξε ότι ο κ. … είχε οποιαδήποτε πρόσβαση. Το αποτέλεσμα είναι επίσης αρνητικό. Δηλαδή, δεν έχει βρεθεί τίποτα που να διασυνδέεται με την υπόθεση αυτή. Δεν υπάρχει δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο για οποιονδήποτε άλλον έστω και ενδεικτικά.»

Κλιπάκι με φωτό και ήχο από φωτογραφική μηχανή. Αυτές οι φωτογραφίες, από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της τράπεζας, τοποθετούν τον 58χρονο στο υποκατάστημα του Χαλανδρίου, στις 21 και 22 Οκτωβρίου. 20 ημέρες πριν η ιδιοκτήτρια μιας από τις 4 θυρίδες ανακαλύψει τη διάρρηξη. Όπως φαίνεται, ο κατηγορούμενος έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Φορά χειρουργική μάσκα, γάντια μιας χρήσης και καπέλο, ενώ κρατά μία τσάντα λαπ τοπ.

Φτάνει στο υποκατάστημα με μηχανάκι… μπαίνει από την πόρτα ασφαλείας… περπατάει προς το εσωτερικό όπως οι κάμερες τον έχουν καταγράψει σε τρία διαφορετικά καρέ… φτάνει στα γραφεία όπου πιθανότατα ενημερώνει τον υπάλληλο ότι έχει έρθει να επισκεφθεί τη θυρίδα του και εν συνεχεία οδηγείται στο θησαυροφυλάκιο… Περνά την κεντρική, θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας και ύστερα μπαίνει στο χώρο των θυρίδων όπου πλέον δεν υπάρχουν κάμερες, περνώντας και τη δεύτερη πόρτα ασφαλείας με πλέξιγκλας και κάγκελα.

«Οι συχνές του επισκέψεις στη θυρίδα του προβληματίζουν. Άλλο οι κυρίες που έχουν κοσμήματα μεγάλης αξίας, κι άλλο άνθρωποι σαν και εμάς»

Και τις δύο ημέρες, καταγράφονται οι ίδιες κινήσεις. Την πρώτη φορά μένει 9 λεπτά στον χώρο του θησαυροφυλακίου και την επόμενη 13 λεπτά. Ύστερα, οι κάμερες τον καταγράφουν να απομακρύνεται από το χώρο της τράπεζας, εξακολουθώντας να φορά τη μάσκα, τα γάντια και το τζόκεϊ και φυσικά, κρατώντας τη τσάντα, στην οποία οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τοποθετούσε τα κλοπιμαία.

Οι θυρίδες, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονας της ΕΛΑΣ Γεώργιο Ραυτογιάννη, που κλήθηκε να λύσει το μυστήριο της διάρρηξης τους, παραβιάστηκαν μ’ ένα κατσαβίδι βαρέως τύπου, πλακέ με άκρο 8 χιλιοστών σαν και αυτό.

Ο δράστης αφού μπήκε στο χώρο του θησαυροφυλακίου, επέλεξε να ανοίξει τις τέσσερις θυρίδες οι οποίες είναι διπλάσιες σε μέγεθος από τις υπόλοιπες. Έβαλε το κατσαβίδι ανάμεσα στην κάσα της θυρίδας και την πόρτα και μέσα σε δευτερόλεπτα, κατάφερε να σπάσει τη κλειδαριά, να βγάλει από μέσα το πλαστικό κουτί και να αρπάξει το πολύτιμο περιεχόμενο.

Στο πόρισμα των αξιωματικών, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι προκειμένου οι θυρίδες να ανοίξουν, ίσως χρειάστηκε και ένα σφυρί, με το οποίο ο δράστης ενδεχομένως να χτύπαγε το κατσαβίδι για να εισχωρήσει καλύτερα στο κενό ανάμεσα τη κάσα και τη πόρτα της θυρίδας. Την ίδια ώρα, ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά του κατηγορουμένου, θα κληθεί να δώσει την επιστημονική του εξήγηση, για το DNA του 58χρονου που βρέθηκε σε μία από τις «χρυσές» θυρίδες.

«Διατηρεί ακέραιη την ελπίδα του για μία πολύ καλύτερη έκβαση της υπόθεσης, όταν μπορέσει πλέον, με επιστημονικά δεδομένα ο τεχνικός σύμβουλος, να μπορέσει να προσεγγίσει το DNA – ικό υλικό και κατά την ταπεινή μας γνώμη ελπίζουμε ότι θα αποδειχθεί ότι το DNA δεν ακούμπησε εκεί από τον κατηγορούμενο αλλά μεταφέρθηκε με κάποιον άλλο τρόπο.»

Επειδή προκύπτει αναμφίβολα ότι χρησιμοποιήθηκε ένα κατσαβίδι το οποίο, γινόταν χρήση με χτυπήματα από σφυρί, καταλαβαίνετε ότι αυτό το πράγμα δεν είναι ποτέ δυνατό να γίνει μέσα στην ημέρα και μ’ ένα κατάστημα ανοιχτό και μ’ έναν τυχαίο πελάτη που μπαίνει στο κατάστημα και ο υπάλληλος της τράπεζας περιμένει απ’ έξω.

«Το DNA είναι ένα μοναδικό, γονιδιακό στοιχείο και δεν μεταφέρεται από αντικείμενο σε αντικείμενο. Φοβάμαι ότι είναι λάθος υπερασπιστική γραμμή αυτή που ακολουθείται».

Οι αστυνομικοί που αναζητούν τα κλοπιμαία, εξετάζουν πλέον και την πληροφορία που μετέφερε σήμερα στον ανακριτή ο Αλέξης Κούγιας, ότι ο 58χρονος, φέρεται, το επίμαχο διάστημα, να ταξίδεψε στο εξωτερικό.

Πηγή πληροφοριών και βίντεο: MEGA

Ροή Ειδήσεων

kairos12

01/10/2023 | 00:40

O καιρός της Κυριακής

01/10/2023 | 00:38

Tα ζώδια της Κυριακής

01/10/2023 | 00:26

Eoρτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή, 1η Οκτωβρίου

01/10/2023 | 00:24

1η Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

01/10/2023 | 00:21

Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: Ο Κρητικός ζωγράφος που καθόρισε την αναγεννησιακή περίοδο

30/09/2023 | 23:30

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ζοζέπ Μπορέλ στην Οδησσό
kakokairiaelias evoia 300923

30/09/2023 | 23:17

Αυτοψία του υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Εύβοιας

30/09/2023 | 23:00

Γιαννακόπουλος: «Μπράβο στον Ολυμπιακό, πολύ καλύτερος σήμερα, προχωράμε»

30/09/2023 | 22:46

«Προφανώς ανέβασε την ασφάλεια της μηχανής» λέει ο πατέρας του ιδιοκτήτη του κρεοπωλείου όπου διαμελίστηκε η 50χρονη
ptosi elikopterou 290923

30/09/2023 | 22:35

Μαντούδι: Απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία σκαφών στην περιοχή που έπεσε το ελικόπτερο

30/09/2023 | 22:27

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα – Εξιχνιάστηκαν 12 κλοπές

30/09/2023 | 22:18

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 75-51: Καταιγιστικοί οι «ερυθρόλευκοι», κατέκτησαν την πρώτη κούπα της σεζόν
lotto

30/09/2023 | 22:11

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2453: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

30/09/2023 | 21:57

Πέτρος Ίμβριος: «Είναι άξεστοι, πετάνε τα λουλούδια με πολύ μίσος στο κεφάλι του καλλιτέχνη»

30/09/2023 | 21:50

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε Παγούρια και Δρανιά Ροδόπης
Eoρτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
Eoρτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Κυριακή, 1η Οκτωβρίου
beos ksylo xr
Βόλος: Ο Αχιλλέας Μπέος ξυλοφορτώνει πλημμυροπαθή που τον έβρισε – «Τραμπούκε, να μου κοπεί το χέρι που σε ψήφισα»
628ba648 cc22 4717 b80e bef0d427cd20 (1)
Εύβοια: 92χρονος οδηγός παρέσυρε έξι άτομα σε λαϊκή αγορά – «Πάτησε γκάζι και μπήκε μέσα, θα μας σκότωνε»
oaka stadio 5
ΟΑΚΑ-Πέτρος Γαλακτόπουλος: Έπεφτε σίδερο 80 κιλών και βάζαμε… βίδες, λέει πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Σταδίου
mpeos manika
O Αχιλλέας Μπέος για το βίντεο με τον ξυλοδαρμό πολίτη: «Αυτά συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς ένα μήνα»