Αθήνα

23 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άννα Φόνσου: Μου έχει τύχει να μην έχω δουλειά και να φυλάω γάτες – Είμαι 90 plus (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Επιτέλους και μία καλή είδηση! Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δώρισε ανιχνευτή μαγνητικής τομογραφίας στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Στις 27 Νοεμβρίου τα εγκαίνια

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει τις δωρεές στον τομέα της υγείας, με τη χρηματοδότηση νέου ανιχνευτή μαγνητικής τομογραφίας στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, το νοσοκομείο θα εγκαινιάσει έναν νέο ανιχνευτή μαγνητικής τομογραφίας με υψηλής ποιότητας διαγνωστικές δυνατότητες απεικόνισης, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί πλήρως στο Τμήμα Ακτινολογίας του Νοσοκομείου.

Η προμήθεια του νέου ανιχνευτή μαγνητικής τομογραφίας έγινε δυνατή μέσω μιας αποκλειστικής επιχορήγησης από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την αντικατάσταση του υπάρχοντος παρωχημένου ακτινολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου, συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση των διαγνωστικών υπηρεσιών που παρέχονται σε ασθενείς στη δυτική περιοχή της Ελλάδας καθώς και σημαντική βελτίωση της ροής του ασθενούς.

Ο σύγχρονος ανιχνευτής MRI αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό και την ποιότητα των διαγνωστικών και απεικονιστικών εξετάσεων που εκτελούνται στο νοσοκομείο, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο εξέτασης.

Υπενθυμίζεται, ότι το ΙΣΝ, μετά από συζητήσεις με το Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή του να υποστηρίξει πλήρως μια σειρά έργων υποδομής και εκπαίδευσης με αρχικό προϋπολογισμό που θα ξεπερνούσε τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γιάννης Ζερβάκης, Διοικητικός Διευθυντής του γραφείου της Αθήνας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος δήλωσε τα εξής:

«Η δωρεά για την παροχή του Μαγνητικού Τομογράφου υψηλής διαγνωστικής ευκρίνειας προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων είναι ενδεικτική της συνεχούς δέσμευσής μας, ως κοινωφελές ίδρυμα, να συμβάλλουμε, όσο μπορούμε, στη δημιουργία μιας δίκαιης κοινωνίας, βασικός πυλώνας της οποίας είναι και η πρόσβαση σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας.

Με γνώμονα αυτό προχωρήσαμε και στην πιο πρόσφατη πρωτοβουλία για την δωρεά άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της Υγείας στη χώρα μας με σειρά έργων υποδομών και εκπαίδευσης. Δεν παύει βέβαια να είμαστε ένα κοινωφελές ίδρυμα και έτσι προσπαθούμε να βοηθήσουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, δεδομένου ότι ο ρόλος μας πάντα είναι συμπληρωματικός και υποστηρικτικός χωρίς να υποκαθιστούμε το Κράτος Πρόνοιας, κύρια ευθύνη του οποίου είναι η κάλυψη των βασικών αναγκών των πολιτών.»

Κορονοϊός: Διασωληνώθηκε 22χρονος στο «Σωτηρία» – Γκάγκα: Όσοι νοσηλεύονται είναι κυρίως μη εμβολιασμένοι
«Δήμητρα της Λέσβου»: Θύμα θανατηφόρου τροχαίου με εγκατάλειψη στο Παλαιό Φάληρο;
Χρυσόγονος για αρνητές εμβολίου: Nόμιμη αργία ή διαθεσιμότητα μέχρι τη δημιουργία τείχους ανοσίας
Ίλιον: Χτυπούσαν ηλικιωμένη 100 ετών για να βρουν το χρηματοκιβώτιο – Φώναζε για βοήθεια (vid)
Πρώην φαντάρος στις Ειδικές Δυνάμεις: Με νάρκωσαν και με βίασαν στο ιατρείο του στρατοπέδου! (vid)
Κακοκαιρία: Χαλάζι και καταιγίδα σαρώνουν τώρα την Αθήνα