Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Έρευνα του Αρείου Πάγου για την διαρροή κλήσεως υπόπτων για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Μετά την δημοσιοποίηση της είδησης ότι καλούνται για εξηγήσεις, με την ιδιότητα του υπόπτου, τουλάχιστον 10 πρόσωπα για τις πλημμύρες στην Μάνδρα, όπου έχασαν τη ζωή τους 23 συνάνθρωποί μας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία για έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραγγελία δόθηκε μετά από αναφορά που έκανε η περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου, στις 2 Οκτωβρίου, υποστηρίζοντας ότι αν και υπήρχε καταιγισμός δημοσιευμάτων, η ίδια δεν έχει λάβει μέχρι τις 2/10 κλήση για ανωμοτί εξηγήσεις από τις αρχές.

Την έρευνα ανέλαβε εισαγγελέας Πρωτοδικών, αναζητώντας ενδεχόμενη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, μεταξύ αυτών η παράβαση καθήκοντος και η διαρροή εγγράφων δικογραφίας, η οποία φέρεται να έγινε περίπου 10 ημέρες μετά τη διαβίβαση της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην εκτελούσα την παραγγελία αρχή, που ήταν η Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι αν έχουν σχηματιστεί και άλλες δικογραφίες με παρόμοιο περιεχόμενο όταν βλέπουν το φως της δημοσιότητας διαρροές σε συγκεκριμένα έντυπα, φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση.

Send this to a friend