• Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου
  • 22:01

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αδικαιολόγητο! Έσπασε το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη σε τουριστικές περιοχές

Σκανδαλώδης η αύξηση της τιμής της βενζίνης στα νησιά χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος όπως είναι μία διεθνής κρίση, με κάποιους να θέλουν να εκμεταλλευθούν στο έπακρο την αύξηση της κίνησης.

Σύμφωνα με  τα ΝΕΑ, την ώρα που η μέση πανελλαδική τιμή τον τελευταίο ενάμισι μήνα έχει πέσει κατά ένα λεπτό, σε τουριστικές περιοχές αλλά και στις εθνικές οδούς, έχουν άλλη άποψη.

Την 1η Ιουνίου η μέση τιμή πανελλαδικά της αμόλυβδης ήταν 1,654, ενώ στις 15 ιουλίου ήταν στο 1,645. Το ίδιο διάστημα διεθνώς οι τιμές του πετρελαίου έπεφταν…

Στην Σάμο την 1η Ιουνίου η τιμή της αμόλυβδης ήταν στα 1,787 ευρώ το λίτρο. Στις 15 Ιουλίου ήταν στο 1,816! Στην Χίο, ανέβηκε επίσης ένα λεπτό το λίτρο, ενώ μόνο προς τα πάνω κινείται η τιμή της αμόλυβδης στα νησιά του Ιονίου.

Έσπασε το φράγμα των 2 ευρώ η βενζίνη σε Σίκινο και Φούρνους Ικαρίας

Στην Σίκινο είναι στα 2,045 ευρώ το λίτρο και στους Φούρνους Ικαρίας, στα 2,035! «Φωτιά» όμως, πήρε η τιμή της βενζίνης και στις εθνικές οδούς. Οι δικαιολογίες είναι το υψηλό μεταφορικό κόστος (σ.σ. το οποίο δεν είναι διαφορετικό από άλλες χρονικές περιόδους) αλλά και οι υψηλές μισθώσεις στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους. Αυτά όμως υπάρχουν και τον χειμώνα… Κάποιοι λένε ότι ορισμένοι πρατηριούχοι επιδιώκουν να βγάλουν τα σπασμένα του χειμώνα σε δυο μήνες. Και ίσως να μην έχουν άδικο…

Send this to a friend