Αθήνα

13 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άφωνος ο Γιώργος Λιάγκας: Τους αποκάλυψε στο Πρωινό ότι περιμένει παιδί (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Τέλος η βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου για τους μισθωτούς από Δευτέρα – Μόνο από ΕΡΓΑΝΗ (vid)

Σημαντική αλλαγή επέρχεται από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στον τρόπο κυκλοφορίας εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στους αυταπασχολούμενους.

Πιο συγκεκριμένα, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» υποστήριξε πως οι μισθωτοί υπάλληλοι από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν βεβαίωση από την ΕΡΓΑΝΗ για να κυκλοφορήσουν και όχι βεβαίωση εργοδότη με σφραγίδα της επιχείρησης, που μέχρι πρότινος μπορούσαν να εκτυπώσουν από το forma.gov.gr

Για τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, θα είναι απαραίτητη η βεβαίωση τύπου Α, καθώς και μία δεύτερη βεβαίωση από το Taxisnet, στην οποία αναφέρεται η επαγγελματική ιδιότητα του κατόχου.

Στόχος είναι η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων όσων εργάζονται με τηλεργασία, βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ή σε άδεια ειδικού σκοπού, αφού και στις τρεις αυτές κατηγορίες, είναι δηλωμένοι στην ΕΡΓΑΝΗ.

Οι τρεις αυτές κατηγορίες εργαζομένων θα μπορούν βέβαια να κυκλοφορήσουν με τους 6 κωδικούς μετακίνησης, που προβλέπονται. Τα ίδια μέτρα θα ισχύουν και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, όπως τις αγροτικές εργασίες, ισχύουν τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Πέθανε ο γιος του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου: «Είναι άδικο να ζω εγώ και να φεύγει ο Άλκης»
Όταν ο Αλέξανδρος Κολλάτος είχε ανοίξει την καρδιά του για τον αυτιστικό αδελφό του Άλκη, που «έφυγε» σήμερα
Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κυψέλη: «Πολλές φορές ακούμε τα βράδια κορίτσια να φωνάζουν γιατί τις δέρνουν» λένε κάτοικοι της περιοχής
Δολοφονία Καραϊβάζ: Τέσσερα πρόσωπα στο στόχαστρο – Τα νέα στοιχεία των Αρχών
Τραγωδία στη Χαλκίδα: «Έφυγε» από τη ζωή 38χρονη από κορονοϊό – Ετοιμαζόταν να παντρευτεί
Νανά Παλαιτσάκη: Eξιτήριο από το νοσοκομείο – Παραιτείται από τη δουλειά της – Η ανάρτησή της στο Facebook