Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Εθνικιστές, που πίστευαν στον… θεό Δία οι τρομοκράτες της Καλαμάτας!

Εθνικιστές, που πίστευαν στον… θεό Δία οι τρομοκράτες της Καλαμάτας!

Έτοιμοι να «χτυπήσουν» διάφορους στόχους ήταν οι τρομοκράτες, που συνελήφθησαν στην Καλαμάτα από τις αστυνομικές αρχές, ενώ όπως προέκυψε πρόκειται για ακροδεξιούς εθνικιστές.

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα ίχνη τους χάρη σε μία σειρά λαθών και στοιχείων τα οποία πρόδωσαν τους 5 άντρες, ο ένας εκ τω οποίων είναι καλαματιανός και οι υπόλοιποι 4 Δραμινοί.

Όλοι τους συμμετείχαν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν τις περασμένες μέρες την Τράπεζα της Ελλάδας της Καλαμάτας και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά. Η υπογραφή του δελφικού «Ε» σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι βομβιστές είχαν τοποθετήσει τους εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα σε φύλλα εφημερίδων από την Δράμα που κατά την έκρηξη είχαν γίνει κομμάτια, αλλά και η ύποπτη περιφορά ενός οχήματος με πινακίδες από την Δράμα στους χώρους της επίθεσης, έβαλαν σε υποψίες τους αστυνομικούς, οι οποίοι έφτασαν στα ίχνη του 52χρονου Καλαματιανού.

Στο σπίτι του 52χρονου βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο το οποίο συμπεριελάμβανε καραμπίνες, τσεκούρι, σιδερογροθιά, επαγγελματικό τόξο, τίζερ, σουγιάδες, μαχαίρια, περισσότερα από 2.300 φυσίγγια, αλλά και ό,τι είναι απαραίτητο για την επιβίωση στο βουνό.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι 5 άντρες προετοιμάζονταν να χτυπήσουν 4 ακόμα στόχους, ενώ οι προηγούμενες δύο επιθέσεις αποτελούσαν πρόβα τζενεράλε πριν τα τελικά χτυπήματα τα οποία θα ήταν «αναβαθμισμένα και πολύ πιο επικίνδυνα».

Στο στόχαστρο των Εθνικιστών είχαν μπει το δημαρχείο Καλαμάτας, τα δικαστήρια, η νομαρχία Μεσσηνίας και η εφορία. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι ίδιοι δεν θέλησαν να προσδιορίσουν πότε θα γίνονταν τα χτυπήματα, ωστόσο ομολόγησαν ότι οι βόμβες θα έσκαγαν απανωτά προκειμένου να προκαλέσουν χάος.

Ποιοι ήταν οι δράστες

Άεργος πρώην τεχνικός υπολογιστών είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο 52χρονος καλαματιανός που συνελήφθη από την αστυνομία, και ο οποίος φέρεται να είχε ρόλο ιδεολογικού καθηγητή καθώς σύμφωνα με τους υπόλοιπους δράστες τους έκανε «φροντιστήριο» μέσω Facebook.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι από τη Δράμα και έχουν γεννηθεί το 1881, το 1985, το 1987 και το 1990. Οι τρεις δηλώνουν ιδιωτικοί υπάλληλοι (ο 29χρονος είναι απότακτος ειδικός φρουρός) και ο άλλος κτηνοτρόφος.

Και οι 5 άντρες ήταν μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης «Ομάδα Έψιλον» η οποία λειτουργεί εδώ και 6 χρόνια με σύμβολο το δελφικό Έψιλον. Οι οπαδοί της πιστεύουν στον θεό Δία και στους αρχαίους Έλληνες, ενώ στα κείμενά τους στρέφονται κατά της πολιτείας και του πολιτικού συστήματος όπως και κατά της Ορθοδοξίας, του Βυζαντίου και των Εβραίων.

Πηγή: tharrosnews.gr

Send this to a friend