Αθήνα

31 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Kαιρός για βουτιές: Άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση

ΕΛΛΑΔΑ

Έτοιμοι να κλείσουν δρόμους οι αγρότες-Θα τους συλλάβει η… δεύτερη φορά Αριστερά;

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στον κλάδο των αγροτών, με αυτούς του νομού Λάρισας να εμφανίζονται έτοιμοι για «σκληρές» κινητοποιήσεις

Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στον κλάδο των αγροτών, με αυτούς του νομού Λάρισας να εμφανίζονται έτοιμοι για «σκληρές» κινητοποιήσεις, λόγω του Ασφαλιστικού αλλά και του φορολογικού που… έρχεται σε λίγες μέρες!

Από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 15 Ιανουαρίου, θα αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα. Πάντως, η έξοδος των τρακτέρ θα γίνει σε συντονισμό και με τις λοιπές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας προκειμένου να «μετρηθούν» και οι διαθέσιμες δυνάμεις. Στη συνέχεια, οι αγρότες θα προχωρήσουν σε στήσιμο μπλόκων, χωρίς ακόμη να έχουν καθοριστεί οι ακριβείς ημερομηνίες, καθώς οι αγρότες παρακολουθούν στενά την εξέλιξη σε σχέση και με το θέμα του ασφαλιστικού, αναμένοντας την σειρά τους.

[adsense]

Ανάλογη κινητικότητα υπάρχει και από την πλευρά της Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών-κτηνοτρόφων Λάρισας, ενώ έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συνάντηση των συντονιστικών επιτροπών στις 14 Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη στο Βελίδειο, όπου θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις.

Πάντως, όλα δείχνουν… μπλόκα και στην φάση αυτή προσδιορίζεται ως πιθανή ημερομηνία εξόδου το διήμερο 19 -20 Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο ακόμη οι ημερομηνίες να έχουν οριστικοποιηθεί.

Σημειώνεται, πως με διάταξη που συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην αύξηση των ποινών για την παρακώλυση συγκοινωνιών. Έτσι, λοιπόν όταν παρεμποδίζεται η λειτουργία «κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως αυτοκινητοδρόμου, σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου ή τηλεγράφου που προορίζονται για κοινή χρήση», οι ποινές φυλάκισης κυμαίνονται  από 1 έως 3 έτη. Κατόπιν των παραπάνω ποινικοποιούνται οι καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και διοδίων, τα μπλόκα των αγροτών, οι απεργίες στα ταχυδρομεία, καθώς και κάθε κατάληψη κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία ακόμη και οι πορείες στον δρόμο.

[adsense]

Ειδικότερα, τιμωρούνται:

-Με δώδεκα μήνες φυλάκισης όσοι παρακωλύουν την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων στις εθνικές οδούς, το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις αερομεταφορές.

-Αν η παρεμπόδιση «είχε σημαντική διάρκεια», η ποινή φυλάκισης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία χρόνια.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα, τι θα κάνει η κυβέρνηση, που ως αντιπολίτευση μπλόκαρε δρόμους και συγκοινωνίες, όταν οι αγρότες βγουν στους δρόμους και αποφασίσουν να «νεκρώσουν» τα πάντα…;

Κορονοϊός- Προμαχώνας: Πώς θα μπαίνουν οι Τουρίστες από την Τετάρτη
Σύρος: Άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα στο σκάφος του
Μουφτής Κομοτηνής κατά Ερντογάν: «Από την ονομασία της, γίνεται αντιληπτό ότι η Αγία Σοφία είναι χριστιανικός ναός» (vid)
Καβάλα: Νεκρός σε χαράδρα διακινητής μεταναστών
Πανελλήνιες 2020: Πώς θα κινηθούν οι βάσεις – Σε ποιες σχολές εκτιμάται πτώση
Πανελλήνιες 2020: Ποιες οι σχολές με τη χαμηλότερη βάση- Ποιες έχουν υψηλή αποκατάσταση