Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Έβαλαν καθαρίστριες σχολείου να υπογράψουν ότι δε θα αντιδρούν στις υποδείξεις της Διευθύντριας!

Καθαρίστριες σε σχολείο στην ακριτική Ορεστιάδα του Έβρου εκβιάστηκαν προκειμένου να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι «δεν θα αντιδρούν» και θα συμπεριφέρονται κόσμια στις υποδείξεις της διευθύντριας, υπό την απειλή της μη ανανέωσης της σύμβασης!

Αυτό αναφέρει η καταγγελία της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών του Δήμου Ορεστιάδας που τονίζει ότι πρόκειται για μία κίνηση έξω από κάθε νόμιμη διαδικασία, που «δυσφημίζει τον δήμο». «Αποτελεί πανελλήνια πρωτοτυπία μία σχολική επιτροπή δήμου, να εκβιάζει εργαζόμενους ώστε να αποδεχθούν όρους που δεν είναι μέρος της νόμιμης σύμβασης του έργου και που αποτελούν μέγιστη προσβολή της προσωπικότητάς τους» καταγγέλλουν.

Επίσης η Αυτόνομη Κίνηση καταγγέλλει ότι: «Η μία καθαρίστρια υπερασπιζόμενη την αξιοπρέπειά της αρνήθηκε να υπογράψει μία ταπεινωτική υπεύθυνη δήλωση, το ύφος της οποίας παραπέμπει σε αυταρχικό γυμνασιάρχη της δεκαετίας του ΄50, με αποτέλεσμα να μην ανανεωθεί η σύμβασή της και να χάσει τη δουλειά της».

Μάλιστα, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «παραδέχτηκε με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι ζητήθηκε από δύο συγκεκριμένες καθαρίστριες να δεσμευθούν γραπτά για την ‘’υπακοή’’ τους!»

Η καταγγελία καταλήγει αναφέροντας: «Αυτοί που έχουν κληθεί να διαχειριστούν τα ζητήματα του δήμου, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι εκ του νόμου υποχρεωμένοι να σέβονται την προσωπικότητα των εργαζόμενων και όχι να απαιτούν δηλώσεις υποταγής καταπατώντας βάναυσα κάθε έννοια εργασιακών δικαιωμάτων».

Send this to a friend