• Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου
  • 08:07

Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Έβρος: Δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για την εμπλοκή τους σε κύκλωμα διακίνησης προσφύγων

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας 2 αστυνομικοί, για την εμπλοκή τους σε κύκλωμα που διευκόλυνε συστηματικά την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας, και την προώθησή τους στο εσωτερικό της ελληνικής Επικράτειας. Παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Εκτός από τους δύο αστυνομικούς, χθες συνελήφθη και ένας ιδιώτης. Ο ιδιώτης συλληφθείς αντλούσε, έναντι αμοιβής, την πληροφόρηση από τους δύο συλληφθέντες αστυνομικούς, οι οποίοι, λόγω της ιδιότητάς τους και της απασχόλησης τους σε τοπική υπηρεσία συνοριακής φύλαξης, είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες υπηρεσιακού κι επιχειρησιακού χαρακτήρα και παράλληλα ήταν άριστοι γνώστες της γεωμορφολογίας και των τοπικών χαρακτηριστικών της ευρύτερης περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ

H δράση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης προσδιορίζεται τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2018, υπό τη διεύθυνση αλλοδαπού, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Τουρκία. Ήταν αυτός που, μέσω πληροφοριών που του εξασφάλιζε ο ιδιώτης συλληφθείς, καθοδηγούσε τα λοιπά μέλη της οργάνωσης σχετικά με τις ώρες, τον τόπο και τον τρόπο διακίνησης των αλλοδαπών, μέσω του ποταμού Έβρου.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών, της διευκόλυνσης μεταφοράς κατ’ επάγγελμα, της δωροληψίας υπαλλήλου, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου κλπ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Send this to a friend