
ΕΛΛΑΔΑ
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων η οποία λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και την κόπωση του κόσμου από το lockdown θα προχωρήσει σε εισηγήσεις σχετικά με χαλάρωση μέτρων και το λιανεμπόριο.
O πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ωστόσο, συμμετέχοντας στη συνέντευξη Τύπου Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα το λιανεμπόριο και αφού νωρίτερα βρισκόταν στη συνεδρίαση της επιτροπής για τον κορωνοϊό δήλωσε σχετικά:
«Νομίζω ότι εφόσον επικρατήσει μια άλλη αντίληψη, που φαίνεται ότι επικρατεί, σύντομα θα μπορέσουμε να αγοράσουμε παπούτσια και είδη που μέχρι τώρα παραλαμβάνουμε από κούριερ. Το λιανεμπόριο μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ουσιώδη επιβάρυνση στην επιδημιολογική κατάσταση. Δεν είναι ακίνδυνο, όμως έχει μικρότερο κίνδυνο. Το να έχουμε ανοιχτά τα μικρά μαγαζιά με ρυθμίσεις που να αποκλείουν τον συνωστισμό στους εμπορικούς δρόμους θα βοηθήσει πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις».