• Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου
  • 02:29

Αθήνα

15 oC

αραιές νεφώσεις

Έξαλλες οι Γερμανίδες τουρίστριες που έφαγαν «πόρτα» στην Ακρόπολη

Γερμανίδες έφαγαν πόρτα στην Ακρόπολη επειδή δεν ήταν κατάλληλα ενδεδυμένες.

Γερμανίδες έφαγαν πόρτα στην Ακρόπολη επειδή δεν ήταν κατάλληλα ενδεδυμένες.

Ο λόγος για την Πίνταγες, σχεδιάστρια μόδας στο Βερολίνο και τρεις φίλες της ΠΟΥ επισκέφτηκαν την Ελλάδα, όμως δεν κατάφεραν να ανέβουν στην Ακρόπολη.Η μια από τις τέσσερις Γερμανίδες τουρίστριες ανέφερε στα ΝΕΑ:  «Αν ήταν στο Μαρόκο, στη Σαουδική Αραβία ή στο Ντουμπάι θα ήταν κατανοητό. Αν έμπαινα σε τζαμί στο Ιράν θα ήμουν προετοιμασμένη. Όμως είναι στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν μπορεί να μας λένε ότι για την είσοδο στην Ακρόπολη υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας». 

«Η κυρία στην είσοδο μας είπε ότι δεν ήμασταν ντυμένες κατάλληλα, ότι είμαστε πολύ γυμνές», δήλωσε η δέυτερη τουρίστρια, Ντεζιρέ Κένινγκ και πρόσθεσε: «Δεν είναι αλήθεια. Σύντομα πολλοί άλλοι με λιγότερα ρούχα ή φορώντας σορτς μπήκαν στο χώρο. Θέλαμε να δείξουμε πόσο όμορφη είναι η ιστορία της χώρας σας και να εκφράσουμε το σεβασμό μας. Δεν είχαμε πρόθεση να κάνουμε κάτι κακό, απλώς διασκεδάζαμε. Καμία από εμάς δεν ήταν αγενής ή πιωμέν, το οποίο θα καταλάβαινα ως αιτία άρνησης της εισόδου. Κι όμως". 

Επίσης, η κυρία Κένινγκ, η οποία παντρεύεται στις 22 Ιουνίου, κατήγγειλε ακόμα ότι οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να τους επιστρέψουν τα χρήματα για τα εισιτήρια τα οποία είχαν κλείσει online.

«Δεν μας άφηναν να μπούμε μέσα και αρνήθηκαν να μας δώσουν τα χρήματα. Νομίζω ότι αυτή η συμπεριφορά αυτή ήταν ρατσιστική. Δεν μπορώ να βρω άλλη αιτία. Στο χώρο υπήρχαν πολλές πινακίδες: Μην τρώτε παγωτό, μην φέρνετε σκυλιά κλπ. Πουθενά δεν υπήρχε σήμανση για το ντύσιμο. Γι' αυτό το ταξίδι ξοδέψαμε 2.500 ευρώ και μόνο για την επίσκεψη στην Ακρόπολη 200 ευρώ. Είχαμε κανονίσει το φωτογράφο, είχαμε φτιάξει τα ρούχα, το περιμέναμε τόσο καιρό. Και όμως δεν μας ζήτησαν μια συγγνώμη Ήταν κρίμα την πρώτη μου φορά στην Αθήνα , σε ένα κατά τα άλλα όμορφο ταξίδι, να έχω αυτή την εμπειρία».

Οι αρμόδιοι τόνισαν ότι η απαγόρευση έγινε επειδή οι Γερμανίδες είχαν μαζί τους επαγγελματία φωτογράφο χωρίς να διαθέτουν σχετική άδεια. Πηγές από το υπουργείο Πολιτισμού σημειώνουν ότι οι επαγγελματικές φωτογραφίσεις στο χώρο πρέπει να εγκρίνονται από την Εφορία Αρχαιοτήτων και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Send this to a friend