• Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου
  • 21:18

Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα»: Εξιτήριο για την 8χρονη που τραυματίστηκε από ανεμιστήρα μέσα στην τάξη της

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο η 8χρονη μαθήτρια που τραυματίστηκε όταν έπεσε ο ανεμιστήρας οροφής σε σχολική αίθουσα στη Θεσσαλονίκη.

Η μητέρα της μικρής μαθήτριας, Ζέτα Τοπάλη μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, από το  Νοσοκομείο Γεννηματά, όπου βρίσκεται η κόρη της, μετά το ατύχημα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Η κα Τοπάλη είπε πως η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι καλή.

Την ίδια ώρα, η μητέρα υπογράμμισε ότι το σχολείο είναι πολύ παλιό και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, τόνισε η κα Τοπάλη, συμπληρώνοντας πως οι γονείς τα έχουν επανειλημμένως επισημάνει, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σχολιάζοντας την επισήμανση του Γιώργου Παπαδάκη ότι κατά την αυτοψία που έκαναν οι επιθεωρητές στο σχολείο, αναφέρθηκε πως η εγκατάσταση του συγκεκριμένου ανεμιστήρα οροφής δεν είχε γίνει από το αρμόδιο συνεργείο και ήταν πρόχειρη, η κα Τοπάλη τόνισε:

«Δεν ξέρω ποιος έχει κάνει την εγκατάσταση, αυτό που ξέρω είναι ότι κινδύνευσαν τα παιδιά μας» και έκανε λόγο για μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια του μαθήματος, όταν η δασκάλα έθεσε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα οροφής, εκείνος αποκολλήθηκε και έπεσε στα κεφάλια των παιδιών, τραυματίζοντας δύο από αυτά.

Send this to a friend