Αθήνα

23 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γουλβς – Ολυμπιακός: Ήττα 1-0 και εκτός final 8

ΕΛΛΑΔΑ

Εξοπλιστικά: «Έσπασαν» τα ισόβια για τον Σμπώκο! Μείωση ποινών και για Κάντα – Λεονταρίτη

Οι δικαστές έκριναν ένοχο τον πρώην διευθυντή εξοπλισμών, επί Ακη Τσοχατζόπουλου

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων «έσπασαν» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στον Γιάννη Σμπώκο, για την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος επικοινωνιών του στρατού ξηράς «Ερμής».

Οι δικαστές έκριναν ένοχο τον πρώην διευθυντή εξοπλισμών, επί Ακη Τσοχατζόπουλου, για άμεση συνέργεια σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και του επέβαλε κάθειρξη 14 ετών, ενώ του αναγνώρισαν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

Για την ίδια υπόθεση, ένοχοι κρίθηκαν επίσης ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας και το πρώην στέλεχος της γενικής διεύθυνσης εξοπλισμών, Νίκος Λεονταρίτης, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 20 και 14 ετών αντίστοιχα. Και στη δική του περίπτωση μειώθηκαν οι ποινές, καθώς πρωτόδικα ο κ. Κάντας είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών και ο κ. Λεονταρίης σε 20 έτη.

Συγκεκριμένα, στον κ. Κάντα το δικαστήριο αναγνώρισε, όπως και πρωτόδικα, το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη. Ο ίδιος αντιμετωπίζει και κατηγορίες παθητικής δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ στον κ. Λεονταρίτη αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής διαγωγής μετά την πράξη.

Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγούνται στη φυλακή μετά την απόφαση, αφού καταδικάστηκαν για άμεση συνέργεια σε απιστία, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Το δικαστήριο τους υποχρεώνει να καταβάλλουν αλληλεγγύως και εις ολοκλήρου αποζημίωση 25 εκατ. ευρώ υπέρ του ελληνικού δημοσίου και 300.000 ευρώ ο καθένας ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Κορονοϊός: Προκαταρκτική εξέταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για θεωρίες συνωμοσίας
Κορονοϊός: Σε καραντίνα 14 ημερών ξενοδοχείο στην Θεσσαλονίκη- Εντοπίστηκε κρούσμα
Κορονοϊός: Θα υπάρξει ματαίωση της φετινής ΔΕΘ;
Κορονοϊός: Πληροφορίες για 50 κρούσματα σε βιομηχανία τροφίμων στην Χαλκιδική
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Έρχονται 655 Fast track προσλήψεις – Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών
Διασωληνώθηκε 63χρονη που προσβλήθηκε από κορονοϊό στον γάμο στον Αμπελώνα Λάρισας