Αθήνα

3 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Συγκλονίζει ο Ανδ. Τσούνης: Μου λείπει πάρα πολύ η Φώφη – Δεν μπορώ να το διαχειριστώ

ΕΛΛΑΔΑ

Εξοργιστικό δημοσίευμα της DW: Γερμανοί νεοναζί ετοιμάζονται να έρθουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα;

Μια είδηση που προκαλεί ανατριχίλα σε περίπτωση που ισχύει δημοσίευσε η Deutsche Welle. Γερμανοί νεοναζί ετοιμάζουν «εκστρατεία» για τον Έβρο. 

Στις 23 Μαρτίου ομάδες γερμανών νεοναζιστών και Ταυτοτικοί σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Θέλουν να βοηθήσουν «Έλληνες πατριώτες» για να εμποδίσουν «εισβολείς» να μπουν στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν διαδικτυακά αρχές Μαρτίου. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη στενή παρακολούθηση συγκεκριμένων μέσων κοινωνικής δικτύωσης από την Καταρίνα Κένιχ – Πρόις, βουλευτή του κόμματος «Η Αριστερά» στη Βουλή της Θουριγγίας.

«Από τις 2 Μαρτίου ξεκίνησαν οι συζητήσεις σε διαδικτυακές ομάδες στο WhatsApp, στο Facebook, και σε άλλες πλατφόρμες chat, ακόμη και στο YouTube» είπε η Γερμανίδα βουλευτής μιλώντας στη DW. «Συνομιλούν χρησιμοποιώντας τη γνωστή ρατσιστική φρασεολογία. Την επόμενη ημέρα αντάλλαξαν την πληροφορία ότι οι πρώτοι νεοναζιστές και μέλη του κινήματος των Ταυτοτικών βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και στη συνέχεια έπεσε η ιδέα να οργανωθεί ταξίδι στις 23 του μηνός στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Στη συνέχεια άρχισε ανταλλαγή προτάσεων, εάν το ταξίδι θα γίνει με πούλμαν ή με αυτοκίνητο, ποιο το κόστος, εάν πρέπει να προμηθευτούν όπλα και με ποιον τρόπο θα έρθουν σε επικοινωνία με Έλληνες πατριώτες, όπως τους αποκαλούν».

Πατριωτική Αντιπολίτευση Ευρώπης
Η Καταρίνα Κένιχ – Πρόις είναι υπεύθυνη στο κόμμα της για θέματα φασισμού. Ασχολείται τα τελευταία 25 χρόνια με την Ακροδεξιά στο κρατίδιο της Θουριγγίας και συμμετείχε και στις δυο εξεταστικές επιτροπές για το τι πήγε στραβά στην εξιχνίαση της νεοναζιστικής τρομοκρατικής ομάδας NSU, σε μια δίκη που θεωρήθηκε η μεγαλύτερη στην ιστορία της μεταπολεμικής Γερμανίας.

«Πρόκειται για μεμονωμένα άτομα, δεν υπάρχει κάποιο ηγετικό πρόσωπο του ακροδεξιού χώρου. Στηρίζονται από τμήματα του ακροδεξιού και εθνολαϊκιστικού κόμματος ‘Εναλλακτική για τη Γερμανία’, βουλευτές του ανήκουν σε αυτές τις ομάδες. Ιδιαίτερο «ζήλο» γι αυτό το ταξίδι δείχνει ο Έρικ Γκρατσιάν ή Γκρατσιανί, κινητήρια δύναμη της λεγόμενης «Πατριωτικής Αντιπολίτευσης Ευρώπης».

Ο Γερμανός ακροδεξιός, που κατάγεται από το νότιο Τιρόλο, εμφανίζεται και ως ομιλητής σε τακτικές διαδηλώσεις που διοργανώνει σε κεντρικά σημεία του Βερολίνου η Πατριωτική Αντιπολίτευση Ευρώπη. Προέρχεται από τον χώρο των ισλαμοφοβικών και είναι οπαδός θεωριών συνομωσίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Berlin Rechtaussen, στις ομιλίες του κατηγορεί την καγκελάριο Μέρκελ για «προδοσία του λαού της, τον οποίο οδηγεί στη γενοκτονία» καθώς και τους Ρότσιλντ, «που κατέχουν θέσεις εξουσίες και ωθούν την Ευρώπη στο χάος, την καταστροφή και τον εμφύλιο».

«Με ένα κομμάτι συρματόπλεγμα»
Τι θέλει να κάνει ο ΄Ερικ Γκρατσιανί και οι ομοϊδεάτες του στα ελληνοτουρκικά σύνορα; Το περιγράφει σε ένα «σημαντικό μήνυμα» στα αγγλικά που έστειλε μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις 10 Μαρτίου. «Η Πατριωτική Αντιπολίτευση Βερολίνο θα ξεκινήσει για τα ελληνοτουρκικά σύνορα για να βοηθήσουμε επί τόπου. Θα παραμείνουμε μια εβδομάδα. Θα ξεκινήσουμε στις 23 Μαρτίου και ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε γέφυρα με τους πατριώτες που θέλουν να μας ακολουθήσουν… Εκείνο που θα φέρουμε είναι ένα κομμάτι συρματόπλεγμα και θα το δώσουμε συμβολικά στις τοπικές αρχές για να καλύψουν τμήμα των συνόρων που κατέστρεψαν οι εισβολείς και ο τουρκικός στρατός. Την ίδια ώρα θέλουμε να δείξουμε στην κοινή γνώμη της Γερμανίας ότι και χωρίς χορηγίες είναι δυνατόν να μεγαλώσει η επιχείρησή μας. Ετοιμάζομαι για τις 23 Μαρτίου 2020. Mε πατριωτικούς χαιρετισμούς, ΄Ερικ Γκρατσιάν».

Ο Γκρατσιάν επανέρχεται με ανάρτηση στο Facebook στις 13 Μαρτίου. Χαρακτηρίζει την αποστολή στα ελληνοτουρκικά σύνορα «ειρηνευτική» για να «δείξουμε στους ανθρώπους στην Ελλάδα ότι δεν είναι μόνοι σε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά ότι υπάρχουν Γερμανοί και Ευρωπαίοι πολίτες που ενδιαφέρονται». Για να καταλήξει ότι «έχουμε συνείδηση του κινδύνου, αλλά στεκόμαστε δίπλα – δίπλα για έναn κοινό σκοπό, την προστασία των ευρωπαϊκών μας εξωτερικών συνόρων και την ελευθερία των λαών της Ευρώπης».

Ωστόσο, οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό ανατρέπουν τα αρχικά σχέδια. Σε συνοδευτικό της ανάρτησης βιντεάκι ο Γκρατσιάν ενημερώνει ότι λόγω του κλεισίματος των αυστριακών συνόρων το ταξίδι «αλληλεγγύης» δεν θα γίνει οδικώς αλλά αεροπορικώς, κι αυτήν τη φορά δεν αποκαλύπτει ποιος είναι ο τελικός προορισμός. «Κάπου στην Ελλάδα», λέει. Επίσης δείχνει να είναι τόσο αποφασισμένος να πάει αυτός με ολιγομελή ομάδα ομοϊδεατών του στην Ελλάδα, που αψηφά, όπως ισχυρίζεται, τις επιπτώσεις σε περίπτωση που κολλήσει τον ιό.

«Να πολεμήσουν με Έλληνες πατριώτες»
Τι σκοπεύουν να κάνουν οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα; «Έχουν διαφορετικούς στόχους» μας λέει η Καταρίνα Κένιχ – Πρόις. «Οι Ταυτοτικοί θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες και να κάνουν βίντεο για να αποσπάσουν τη δημόσια προσοχή. Οι άλλοι νεοναζιστές που συνεννοούνται μέσω Chats να προστατεύουν τα σύνορα και να πολεμήσουν με τους “Έλληνες πατριώτες’. Ο συμβολισμός είναι σαφής: να στείλουν μήνυμα στη Γερμανία, ότι δεξιοί και πατριώτες της Ευρώπης, ενωμένοι, δείχνουν αλληλεγγύη με τους Έλληνες πολίτες που επιχειρούν κατά των προσφύγων και να ασκήσουν πολιτική πίεση» λέει η Κένιχ – Πρόις. «Να παράγουν εικόνες προσπαθώντας παράλληλα να ενισχύσουν την νεοναζιστική επιχειρηματολογία που διακινείται από δεξιούς κύκλους του AfD και μαχητικούς νεοναζιστές, ότι δεν έρχονται οικογένειες προσφύγων και μικρά παιδιά, αλλά νέοι που θέλουν να βιάσουν Γερμανίδες και να ισλαμοποιήσουν τη Γερμανία».

Εκείνο που σκοπεύει να κάνει η Γερμανίδα πολιτικός είναι να συνεχίσει την παρακολούθηση στο διαδίκτυο των κινήσεων νεοναζιστών και ακροδεξιών ομάδων που θέλουν να πάνε στην Ελλάδα και να ενημερώσει τις γερμανικές αρχές. «Νομίζω ότι οι γερμανικές αρχές θα πρέπει να ενημερώσουν τις ελληνικές, κι όταν αυτοί οι άνθρωποι επιστρέψουν, να εξετάσουν τι έκαναν στην Ελλάδα, εάν συμμετείχαν σε αδικήματα και να ξεκινήσουν έρευνες».

Πηγή: dw.com

Ροή Ειδήσεων

22/01/2022 | 23:21

Σαρώνει η Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ασύλληπτες εικόνες – Χιόνια στις Κυκλάδες

22/01/2022 | 23:09

Μeteo: Σε πολύ χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία την Κυριακή – Στην Αττική θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς

22/01/2022 | 22:58

Άρης Σοϊλέδης: Το Survivor και η πρόταση γάμου του ποδοσφαιριστή στην σύντροφό του Μαρία Αντωνά (EIKONΕΣ)

22/01/2022 | 22:41

Κοψιάλης: Οι πρώτες δηλώσεις του μετά τον σάλο του #cancel_kopsialis – Έχασε 100.000 followers (vid)

22/01/2022 | 22:27

Survivor: «Λύγισε» η Βρισηίδα Ανδριώτου για την υγεία του Γιωρίκα Πηλίδη – «Eίναι ο καλύτερος μου φίλος εδώ μέσα» (vid)

22/01/2022 | 22:03

Μητσοτάκης: Kοντά στους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ του Σαββάτου (Εικόνες)

22/01/2022 | 21:46

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Λύνει τη σιωπή της καλεσμένη στο πάρτι για ό,τι έγινε στη σουίτα» (vid)

22/01/2022 | 21:30

Ελλάδα έχεις ταλέντο: Ο Άγγελος Πεντάρης διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία αλλά σάρωσε στη σκηνή

22/01/2022 | 21:22

Μαρία Ηλιάκη: Εγώ που πρόσεχα πολύ και την πάτησα (vid)

22/01/2022 | 21:02

Ελλάδα έχεις ταλέντο: Ήρθαν από τη Φάρμα και πέρασαν με golden buzzer από τον Ζαχαράτο

22/01/2022 | 20:37

Κακοκαιρία «Ελπίς»-Μαρουσάκης: «Ό,τι πέφτει στην Αττική θα στρώνεται» (vid)

22/01/2022 | 20:31

Έφη Αχτσιόγλου: Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γεωργία Μπίκα

22/01/2022 | 20:19

Κάτω Πατήσια: Έρχεται στο φως και νέα καταγγελία για τον ιερέα μετά την ανήλικη – Το κλειδί της υπόθεσης

22/01/2022 | 19:48

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου συγκινεί για τον μπαμπά της: «Μια μέρα απλά δεν ξαναξύπνησε» (vid)

22/01/2022 | 19:32

Πάτρα-Κορονοϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται μωρό 10 ημερών
Συγκλονίζει ο Ανδ. Τσούνης: Μου λείπει πάρα πολύ η Φώφη – Δεν μπορώ να το διαχειριστώ
Γεωργία Μπίκα: Συνελήφθη για μαστροπεία ο μετρ του μαγαζιού που τήν κάλεσε στο πάρτι
Σαλαμίνα: Θρίλερ με την εξαφάνιση δύτη – Απείλησαν τους συγγενείς να μη συνεχίσουν την έρευνα
Δικηγόρος 37χρονου ιερέα: «Δεν υπάρχει βιασμός-Υπάρχει μόνο μία κατάθεση ανήλικης» (vid)
Κορονοϊός-Πρέβεζα: Πέθανε στο σπίτι του 59χρονος καθηγητής – Τον βρήκε νεκρό ο αδερφός του
Έξαλλος Τριανταφυλλόπουλος για την υπόθεση βιασμού! «Αν άνοιγα το στόμα μου θα έλεγα οι φερόμενες ως πόρνες και πόρνοι της τηλεόρασης»