Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Διαβεβαίωση ΕΥΔΑΠ: Κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση το νερό στις πληγείσες περιοχές

Με ανακοίνωσή της η ΕΥΔΑΠ διαβεβαίωσε τους καταναλωτές για την ποιότητα του νερού στις περιοχές που έπληξαν οι πυρκαγιές στην Αττική.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι η ποιότητα του νερού με το οποίο προμηθεύει το δίκτυο Ραφήνας- Πικερμίου και Νέας Μάκρης- Μαραθώνα «ανταποκρίνεται πλήρως στις σχετικές νομοθετικές απαιτήσεις περί ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης».

Η ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ:

«Η ΕΥΔΑΠ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό στις πληγείσες περιοχές, από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018, ότι η ποιότητα του νερού  με το οποίο προμηθεύει το δημοτικό δίκτυο Ραφήνας-Πικερμίου και το δημοτικό δίκτυο Νέας Μάκρης-Μαραθώνα, ανταποκρίνεται πλήρως στις σχετικές νομοθετικές απαιτήσεις περί ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Στα πλαίσιο διασφάλισης της ποιότητας του πόσιμου νερού, η ΕΥΔΑΠ πραγματοποιεί καθημερινά δειγματοληψίες και επιτόπιες μετρήσεις, σε όλο το δίκτυο αρμοδιότητάς της. Επίσης, πραγματοποιεί έκτακτους ελέγχους οποτεδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο τεθεί θέμα ποιότητας του πόσιμου νερού.

Η πολιτική της Εταιρείας σε θέματα ασφάλειας της ποιότητας του νερού είναι πάγια και σαφής: Προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ είναι ο άνθρωπος και πρωτίστως η ασφάλεια και υγεία των πολιτών».

Send this to a friend