Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο φαρμακοποιός τού είχε δανείσει 300.000 ευρώ, δεν τα επέστρεψε και τού πήρε το σπίτι- Γι’ αυτό σκότωσε τον Β. Φλώρο στο Ψυχικό

Τον φόνο του 57χρονου φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου, το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου, στο Ψυχικό, αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν στο έγκλημα, ομολόγησε ο 51χρονος αρχιτέκτονας που είχε προσαχθεί την Τρίτη ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία.

Συγκεκριμένα, ο αρχιτέκτονας, που δήλωσε συγκλονισμένος για την πράξη του στους αστυνομικούς, οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης στον εισαγγελέα.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, η οικονομική διαμάχη που είχε με τον Βασίλη Φλώρο τού είχε γίνει εμμονή.

Ο δράστης φαίνεται να χρωστούσε στον φαρμακοποιό περίπου 300.000 ευρώ, εκείνος προφανώς δεν τα επέστρεψε, με την οικονομική διαφορά τελικά να φθάνει στις δικαστικές αίθουσες και το θύμα να καταφέρνει την κατάσχεση ακινήτου του δράση.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Το αποτέλεσμα αυτό φαίνεται πως εξόργισε τον 51χρονο, ο οποίος το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου έστησε καρτέρι θανάτου στον άτυχο φαρμακοποιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης "θόλωσε" από θυμό και πήγε με το αυτοκίνητό του για να σκοτώσει τον φαρμακοποιό. Το στάθμευσε σε κοντινή απόσταση με αποτέλεσμα οι κάμερες ασφάλειας να καταγράψουν τα στοιχεία του οχήματος.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών κατάφεραν να εξιχνιάσουν το έγκλημα όταν άρχισαν να συλλέγουν πληροφορίες για τις εκκρεμότητες του θύματος. Τότε, εντόπισαν τον 51χρονο δράστη ο οποίος είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα. Επίσης, βρήκαν τα στοιχεία του οχήματος του δράστη που είχε παρκάρει κοντά στον τόπο του εγκλήματος και έφτασαν στα ίχνη του δράστη.

Όσο για το όπλο με το οποίο σκότωσε τον 57χρονο φαρμακοποιό, ο αρχιτέκτονας είπε στους αστυνομικούς ότι το πέταξε κοντά στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Ιωνίας στο Νέο Ψυχικό χωρίς, ωστόσο, αυτό να έχει βρεθεί.

Η ιατροδικαστής από την νεκροτομή του σώματος του θύματος διαπίστωσε ότι φέρει 5 τραύματα από βολίδες περιστρόφου των 22 ΜΜ, ενώ το πλαϊνό τζάμι του αυτοκινήτου από την πλευρά του οδηγού ήταν ανοικτό.

Send this to a friend