• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 09:25

Αθήνα

6 oC

ελαφρές νεφώσεις

Φρίκη! Πατέρας βίαζε τον 9χρονο γιο του και εξασφάλιζε τη σιωπή του με την απειλή ότι θα έκανε το ίδιο στα αδέλφια του...

Σοκάρει η καταγγελία ενός άντρα στον "αέρα" τηλεοπτικής εκπομπής στην Κύπρο για όσα βίωσε από τα 9 του χρόνια. 

Όπως ανέφερε ο άντρας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», υπέστη άγρια σεξουαλική κακοποίηση από τον ίδιο του τον πατέρα, στην τρυφερή ηλικία των μόλις 9 ετών. Αποφάσισε να μιλήσει ζωντανά για να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους που βρέθηκαν ή και βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ίδια θέση με αυτόν.

Ο πατέρας του τον βίαζε από την ηλικία των 9 ετών και εξασφάλιζε την σιωπή του υπό την απειλή ότι αν μιλούσε σε κάποιον θα έσφαζε την μητέρα του και σύζυγό του και θα έκανε τις ίδιες άσεμνες πράξεις και στα ανήλικα αδερφάκια του.

Κατά την εφηβεία, άρχισε να κατακλύζεται από ντροπή, όμως φοβόταν ότι αν μαρτυρούσε τα όσα ζούσε στα χέρια του ίδιου του τού πατέρα, δεν θα τον πίστευαν και στο τέλος θα στιγματιζόταν από τη κοινωνία.

9 χρόνια μετά, ομολόγησε τον Γολγοθά του στη μητέρα του τα όσα συνέβαιναν, η οποία είχε αρχίσει να υποψιάζεται το τι περίπου συνέβαινε.

Τότε χρειάστηκε να περάσει από αστυνομικές ανακρίσεις, χωρίς την παρουσία και στήριξη ψυχολόγου.

Η υπόθεση οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, με τον πατέρα του να καταδικάζεται σε μικρή σχετικώς ποινή φυλάκισης.

Μάλιστα, όπως είπε, όταν ο πατέρας αποφυλακίσθηκε, ουδείς αρμόδιος βρέθηκε να τον ενημερώσει, προκειμένου να προστατευθούν τα δικαιώματά του ως θύματος σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού.

Send this to a friend