
ΕΛΛΑΔΑ
Σοκάρει η δολοφονία στην Καλαμπάκα όπου, ένας 60χρονος άνδρας σκότωσε τη σύζυγό του την ώρα που εκείνη κοιμόταν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, ο 60χρονος φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε την 52χρονη σύζυγό του με κυνηγετική καραμπίνα όταν επέστρεψε στο σπίτι του από τη δουλειά του και ενώ εκείνη κοιμόταν.
Έπειτα, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του με την ίδια καραμπίνα, όμως δεν τα κατάφερε λόγω εμπλοκής. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο έπειτα από τηλεφωνήματα των γειτόνων, τον βρήκαν αυτοτραυματισμένο με ένα μαχαίρι.
Το ζευγάρι είχε τρία παιδιά ενώ οι λόγοι που οδήγησαν τον άνδρα στη δολοφονία τη συζύγου του παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστοι.
Δείτε το σχετικό βίντεο για την συζυγοκτονία στην Καλαμπάκα:
Η ενδοοικογενειακή βία αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες παγκοσμίως
Την ώρα που η πανδημία του νέου κορονοϊού συνεχίει να εξαπλώνεται παγκοσμίως, οι δρόμοι στις πόλεις ερημώνουν αλλά η απειλή σε πολλά σπίτια βρίσκεται μέσα και όχι έξω. Η κοινωνική απομόνωση έχει αναγκάσει πολλούς να μπουν σε καραντίνα με συντρόφους που κακοποιούν ψυχολογικά ή σωματικά.
«Η κακοποίηση στο σπίτι έχει να κάνει με τον έλεγχο και την εξουσία. Κάποιος προσπαθεί να περιορίσει αυτό που είσαι, το πως είσαι, το τι μπορείς να κάνεις. Και φυσικά η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη για αυτούς που ζουν με ενδοοικογενειακή βία», λέει η εκτελεστική διευθύντρια του SaveLives.
Ιταλία και Ισπανία, δυο χώρες που έχουν χτυπηθεί σκληρά από την πανδημία, έχουν αναφέρει θανάτους από ενδοιοικογενειακής βίας όσο εξελίσσεται η καραντίνα. Στις αρχές Απριλίου, ο σύντροφος της 27χρονης Λορένα Κουαράντα στην Ιταλία ομολόγησε ότι την σκότωσε όσο βρίσκονταν σε κατάσταση καραντίνας.
Στη Γαλλία, οι αναφορές για ενδοοικογενειακή βία αυξήθηκαν πάνω από 30% κατά τις πρώτες ημέρες της καραντίνας. Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώνεται στη γαλλική πρωτεύουσα.
«Πολλές κυβερνήσεις έχουν κινητοποιηθεί για να ανταποκριθούν σε αυτή την αυξανόμενη απειλή. Σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όπως εδώ στη Γαλλία, τα φαρμακεία αποτελούν σημείο συνάντησης. Τα θύματα μπορούν να χρησιμοποιούν την κωδική λέξη, μάσκα 19 για να ζητήσουν βοήθεια. Και για εκείνους που δεν μπορούν να φύγουν από το σπίτι, υπηρεσία sms επιτρέπει στα θύματα να ζητήσουν βοήθεια σιωπηλά», μεταδίδει ο Ράιν Τόμσον από τη Λυών.
Σε όλη την Ευρώπη λειτουργούν τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας στα θύματα. Αλλά ακτιβιστές θεωρούν ότι μπορούν να γίνουν περισσότερα.
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Λόγω κορονοϊού κλείνει κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ
Κορονοϊός – Καταγγελία-«βόμβα» από τους νοσοκομειακούς γιατρούς: Αποσιωπούν τα κρούσματα
Χαμός στα social media με το σχόλιο του Γιώργου Πρίντεζη ανήμερα της Παναγίας