Αθήνα

21 oC

αίθριος καιρός

Γαβρόγλου: Θα μεταφέρω τους προβληματισμούς του Πατριάρχη στον πρωθυπουργό

Συνάντηση Βαρθολομαίου - Γαβρόγλου στο Φανάρι

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου στο Φανάρι.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου στο Φανάρι.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ζήτησε διευκρινίσεις για τη συμφωνία μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Άκουσα τους προβληματισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη και θα τους μεταφέρω στον Πρωθυπουργό», δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου μετά τη συνάντηση του με τον κ. Βαρθολομαίο.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η επίσκεψη του στην έδρα του Πατριαρχείου ήταν προγραμματισμένη από καιρό, ενώ για τη συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας ανέφερε ότι «είναι μια ιστορική συμφωνία της Πολιτείας με την Εκκλησία της Ελλάδας», προσθέτοντας ότι θα πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένα θέματα.

«Κυβέρνηση ακούει και διαβάζει προσεκτικά όλες τις απόψεις αναφορικά με την «ιστορική αυτή συμφωνία», δήλωσε και σημείωσε ότι η παρουσία του στο Φανάρι δείχνει την διάθεση της Κυβέρνησης για συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Όπως είπε, από την πλευρά του Πατριάρχη υπήρξε διάθεση σύμπραξης στην επίλυση ιστορικών εκκρεμοτήτων.

Τέλος έκανε λόγο για κύμα κοινωνικής αποδοχής της συμφωνίας, ωστόσο αναγνώρισε ότι υπάρχουν αντιδράσεις επί του πλαισίου στο οποίο έχουν καταλήξει οι κ. Τσίπρας και Ιερώνυμος.

Send this to a friend