
ΕΛΛΑΔΑ
Με πρωτοβουλία του δημάρχου Λειψών Φώτη Μάγγου και μετά την πρόσφατη συγκέντρωση των επιχειρηματιών και ιδιοκτητών καφετεριών και μπαρ, αποφασίστηκε ομόφωνα και δρομολογήθηκε άμεσα η κατάργηση πλαστικών μίας χρήσης και η αντικατάσταση τους από ποτήρια και καλαμάκια από ανακυκλώσιμο χαρτί ή μπαμπού. Μέσω του μηχανισμού της αυτο-οργάνωσης και με ενισχυμένη την οικολογική συνείδηση, οι αντίστοιχες επιχειρήσεις στο νησί θα αποσύρουν τα πλαστικά ποτήρια και τα καλαμάκια και τη θέση τους θα πάρουν, νέα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.
Παράλληλα, ο δήμος και οι επιχειρήσεις, θα συνεχίζουν να παροτρύνουν τους επισκέπτες, πελάτες και εργαζόμενους σε μια πιο οικολογική προσέγγιση ως προς τις καταναλωτικές τους συνήθειες.
Η απόφαση αυτή αποτελεί προπομπό της σχετικής οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία έως το 2021 θα απαγορευτούν σταδιακά τα πλαστικά μίας χρήσης (πλαστικά ποτήρια, πιάτα, καλαμάκια, συσκευασίες φαγητού κλπ.) στα κράτη-μέλη της. Αξίζει να σημειωθεί πως το οικοσύστημα των Λειψών που έχει ιδιαίτερη σημασία στην ευρύτερη περιοχή, αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προστασία των θαλασσίων ειδών τα επόμενα χρόνια. Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» σε συνεργασία και με την υποστήριξη του δήμου, ιδρύει στους Λειψούς το πρώτο, παγκοσμίως, κέντρο απελευθέρωσης δελφινιών τα οποία μεγαλώνουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας.
Ροή Ειδήσεων
25/03/2023 | 16:38
Τάσος Μπουγάς: «Δεν έχω καμία δουλειά να μιλήσω με την Νατάσα Θεοδωρίδου – Έχω δουλέψει με μεγαλύτερα ονόματα από την Νατάσα.»
25/03/2023 | 16:21
Απόστολος Γκλέτσος για Μικρούτσικο: «Φαντάζομαι το συζήτησε με την Όλγα Τρέμη πριν το πει»

25/03/2023 | 16:11
Κόσουκε Φουκούντα: Ο Ιάπωνας που οργανώνει συνέδρια με θέμα τον Πόντο και τον Καζαντζάκη και βραδιές με ποντιακή γαστρονομία
25/03/2023 | 15:43
«Έμεινε κόκκαλο» ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης στο πλατό: «Δεν έχω μισήσει ποτέ καλεσμένο, αλλά το πας φιρί φιρί»
25/03/2023 | 15:35
Λάρισα: Με μαύρες κορδέλες και περιβραχιόνια και κονκάρδες «ήταν έγκλημα» για τα Τέμπη η παρέλαση

25/03/2023 | 15:23
Λαγονήσι: «Παρακαλούσε στα αγγλικά το παιδί να μήν τους κάνει κακό, αλλά εκείνος πυροβόλησε από τα 5 μέτρα», λέει μάρτυρας για τους πυροβολισμούς
25/03/2023 | 15:11
Παπαδοπούλου για Μπάρτζη: Ξυπνούσε το πρωί και φώναζε «κ@@χαρτο», ή φώναζε στη ζούγκλα «διάρροια»-Δεν είμαι υποχρεωμένη να αντέξω αυτή την αισθητική
25/03/2023 | 15:03
«Πρωθυπουργός ο Ανδρουλάκης;»: Τι είχε γράψει ο καθηγητής Θ. Διαμαντόπουλος για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

25/03/2023 | 14:53
Τσαπανίδου: Η κοινωνία από την πρώτη κάλπη θα εμπιστευτεί τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα
25/03/2023 | 14:45
Προεδρική Φρουρά: Η ιστορία στο χρόνο και η ενδυμασία του Εύζωνα – Το τσαρούχι με τα καρφιά και ο χτύπος για να «ακούνε» οι πρόγονοι
25/03/2023 | 14:30
Έμφραγμα υπέστη ο τραγουδιστής Μάκης Καψάλης – Χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Λάρισας

24/03/2023 | 22:30
«Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Ημείς, αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμε την επανάσταση….»: Η θρυλική ομιλία Κολοκοτρώνη στην Πνύκα
25/03/2023 | 07:42
Φιλική Εταιρεία: Η μυστική οργάνωση που ιδρύθηκε στην Οδησσό και σχεδίασε την Επανάσταση του 1821
23/03/2023 | 17:10
Χαριλάου Τρικούπη εναντίον Λοβέρδου: «Πολιτικά παράδοξο να έχει ίδιες αγωνίες με Οικονόμου και Σκέρτσο»
23/03/2023 | 07:30
Ηλιούπολη: Συνθήματα οργής κατά του 44χρονου προπονητή Ταε Κβον ντο στις εγκαταστάσεις του συλλόγου του

23/03/2023 | 12:44
Θανάσης Ευθυμιάδης για «Ντόλτσε Βίτα»: Η Καβογιάννη ήταν έγκυος και λέγαμε ότι είχε παχύνει, σκούπιζα τα δάκρυά μου πριν τις σκηνές, ήμουν στα όρια της κατάθλιψης»
24/03/2023 | 13:00
Νέα Σμύρνη: Το Τμήμα Εκβιαστών ανέλαβε τον εμπρησμό στο γνωστό εστιατόριο – Ένας τραυματίας στο Νοσοκομείο
23/03/2023 | 14:59
Η Ακρίτα σχολίασε την συνέντευξη Μητσοτάκη, κάνοντας… «ψυχιατρική διάγνωση»- Αντιδράσεις στο twitter

24/03/2023 | 14:42
Ραγδαίες εξελίξεις-Χαλκιδική: «Είμαι στο εξωτερικό μαζί με το παιδί μου» – Η 26χρονη επικοινώνησε με την Αστυνομία
Σχετικά Άρθρα

Νέα Σμύρνη: Το Τμήμα Εκβιαστών ανέλαβε τον εμπρησμό στο γνωστό εστιατόριο – Ένας τραυματίας στο Νοσοκομείο

Ραγδαίες εξελίξεις-Χαλκιδική: «Είμαι στο εξωτερικό μαζί με το παιδί μου» – Η 26χρονη επικοινώνησε με την Αστυνομία
