• Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου
  • 23:55

Αθήνα

11 oC

ασθενής ομίχλη

Για υπεξαίρεση 500.000 ευρώ είχε κατηγορηθεί η πρώην πρόεδρος των συμβολαιογράφων που βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα

Σοκ προκαλεί ο θάνατος της  Ιωάννας Μπιλίση - Χρουσαλά, η οποία σήμερα βρέθηκε νεκρή στην Θεσσαλονίκη.

Ήταν πρώην πρόεδρος των συμβολαιογράφων της συμπρωτεύουσας και πριν από λίγους μήνες είχε απασχολήσει τα Μέσα, καθώς είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση χρημάτων ύψους 500.000 ευρώ από πλειστηριασμούς ακινήτων.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ιδιώτες άρχισαν να ζητούν φορολογικές ενημερότητες. και διαπίστωσαν ότι εμφανίζονταν ως οφειλέτες του Δημοσίου παρότι είχαν εκπλειστηριαστεί τα ακίνητά τους.

Ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της προέδρου των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης. Και την παρέπεμψε να απολογηθεί σε ειδική ανακρίτρια.

Η ίδια δήλωνε αθώα και στις 19 Δεκεμβρίου του 2017, αφέθηκε ελεύθερη άνευ όρων, μετά την απολογία της.

Όπως είχε αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπόθεση για την οποία απολογήθηκε συνδέονταν με πλειστηριασμούς ακινήτων που διενήργησε τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τη δίωξη, μετά την κατακύρωση των ακινήτων, δεν προέβη -ως όφειλε- σε δημόσια κατάθεση του πλειστηριάσματος (τιμήματος) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το ποσό που τις «χρεώνονταν» ότι παρακράτησε ξεπερνούσε τις 500.000 ευρώ.

Η κατηγορούμενη είχε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη συνταξιοδότησή της και απολογούμενη στην ειδική ανακρίτρια Οικονομικών Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, αρνήθηκε την κατηγορία και επικαλέστηκε λόγους που έχουν να κάνουν με τη διαδικασία ανακοπής στο Εφετείο και την αναγκαστική εκτέλεση.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι είχε αποδώσει στο Δημόσιο το σύνολο των χρημάτων που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- παρακράτησε.

Τελικά αφέθηκε ελεύθερη χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων και το επόμενο χρονικό διάστημα το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών θα αποφάσιζε αν θα οδηγούνταν σε δίκη.

Send this to a friend