• Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου
  • 00:42

Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Γιαννάκος: Θα καταθέσω αγωγή κατά του Πολάκη – Είναι βαρίδι για τη Δημοκρατία

Τις χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, μπροστά στις κάμερες, σχολίασε ο πρόεδρος της  ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, χαρακτηρίζοντάς τον «βαρίδι για τη Δημοκρατία».

Τις χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, μπροστά στις κάμερες, σχολίασε ο πρόεδρος της  ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, χαρακτηρίζοντάς τον «βαρίδι για τη Δημοκρατία».

Σχολιάζοντας, δε, το αίτημα του Παύλου Πολάκη να δείχνουν οι δημοσιογράφοι τα εγκαίνια και όχι τα προβλήματα, ο Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο ραδιόφωνο 104.6, είπε ότι «εκφράζει ολοκληρωτικές απόψεις. Τα εγκαίνια τα έπαιζαν στα επίκαιρα επί Χούντας. Είναι δυνατόν να λέει κάτι τέτοιο ο υπουργός και να υποστηρίζει ότι είναι δημοκράτες;».

Παράλληλα αποκάλυψε ότι χθες, Τετάρτη, έλαβε κλήση για προανάκριση σχετικά με κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου στην οποία οι διαδηλωτές είχαν δεχθεί και πολλά χημικά από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος «γιατί διασαλεύσαμε την τάξη στη χώρα». Υπενθυμίζεται ότι κλήση από το τμήμα αυτό της Κρατικής Ασφάλειας είχε λάβει και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Επιστρέφοντας ξανά στο ύφος του Παύλου Πολάκη ο κ. Γιαννάκος παρατήρησε «αντί να είσαι ταπεινός και να ζητάς και καμιά  συγγνώμη, έχουν ξεσαλώσει. Νομίζω ότι πρέπει να πεθαίνουμε στα νοσοκομεία και να τους λέμε κι ευχαριστώ».

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ «σήμερα στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ είναι 60 άτομα. Κάθε ημέρα εξυπηρετούνται 5 ασθενείς διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους. Η Δυτική Ελλάδα με 700.000 πληθυσμό έχει 25 κλίνες ΜΕΘ, ούτε στην Ουγκάντα δεν συμβαίνει αυτό».

Την ίδια στιγμή, προανήγγειλε: «Θα δώσω εντολή στην δικηγόρο μου να καταθέσει αγωγή στον Πολάκη γιατί αυτά που είπε είναι πραγματικά ντροπιαστικά για υπουργό. Δέχομαι μηνύματα από συνεργάτες μου που αισθάνονται οργή για όσα είπε ο Πολάκης. Τα χρήματα θα τα δώσουμε στο σύστημα υγείας».

Λίγη ώρα αργότερα, από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αφού επανέλαβε όλα τα παραπάνω, τόνισε ότι ο κ. Πολάκης «χρίζει ψυχιατρικής παρακολούθησης».

Send this to a friend