Αθήνα

12 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

"Γιγαντώνεται" το κίνημα κατά των πλειστηριασμών από μια κυβέρνηση που έλεγε "κανένα σπίτι στο χέρι τραπεζίτη"!

"Γιγαντώνεται" το κίνημα κατά των πλειστηριασμών από μια κυβέρνηση που έλεγε "κανένα σπίτι στο χέρι τραπεζίτη"!

Καταρρέουν όλα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, με τους πλειστηριασμούς κατοικιών να μην αφορούν σε... πλούσιες περιοχές, αλλά κατεξοχήν λαϊκές και από ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα ή είναι ανήμποροι...

Έτσι, μετά τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ενός ΑΜΕΑ που ακυρώθηκε στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, ακολούθησαν και άλλα επεισόδια, με τελευταίο αυτό στο Ηράκλειο.

Πολίτες του Ηρακλείου απέκλεισαν νωρίς το πρωί την είσοδο του ειρηνοδικείου και δεν επέτρεψαν την είσοδο στους συμβολαιογράφους. Αποτέλεσμα είναι να ακυρωθούν οι προγραμματισμένοι για σήμερα πλειστηριασμοί, με τους κατοίκους να προειδοποιούν με νέες δυναμικές κινητοποιήσεις. ''Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν πλειστηριασμοί στο Ηράκλειο. Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας'' έλεγαν χαρακτηριστικά.

Στη Μαγνησία υπήρξαν αντιδράσεις για πλειστηριασμό κατοικίας ανέργων. Το ίδιο και στην Αθήνα όπου μόνο την προηγούμενη Τετάρτη υπήρξαν 59 πλειστηριασμοί.

Ένταση, όμως, σημειώθηκε και στα ειρηνοδικεία Αθηνών (στην οδό Λουκάρεως), Περιστερίου και Ιλίου. Στο Περιστέρι ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν 3 πλειστηριασμοί- μιας πρώτης κατοικίας και δύο καταστημάτων. Έξω από το Ειρηνοδικείο είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 25 άτομα που δεν επέτρεψαν την είσοδο των συμβολαιογράφων εντός του κτιρίου και έτσι η διαδικασία αναβλήθηκε.

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας είχαν προγραμματισθεί να βγουν στο σφυρί τρία διαμερίσματα, και τα τρία είναι πρώτες κατοικίες. Και εκεί συγκεντρώθηκε κόσμος με αποτέλεσμα η διαδικασία να αναβληθεί.

Στο Ίλιον επρόκειτο να βγει στο σφυρί το σπίτι πολίτη, που όπως έλεγε χαρακτηριστικά «δεν έχει να φάει, όχι να πληρώσει το δάνειο».

Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί εντύπωση η «αφωνία» του υπουργού Οικονομίας κι αρμόδιου για το άνοιγμα μαζί με αυτόν της Δικαιοσύνης, Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος έχει αποφύγει να αναφερθεί στο «κύμα» πλειστηριασμών που εξελίσσεται.

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται ήδη το θέμα πλήττει εσωκομματικά τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ακόμα και μέλη του στη βόρεια Ελλάδα συμμετείχαν σε ακτιβιστικές ενέργειες!

Send this to a friend