Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Χειροπέδες για τους δύο αστυνομικούς που κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών στον Έβρο

Συνελήφθησαν στις 25 Οκτωβρίου για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα, παράτυπων μεταναστών και από σήμερα Δευτέρα κρατούνται στις φυλακές Γρεβενών μέχρι και τον ορισμό της δικασίμου στο Εφετείο της Κομοτηνής.

Οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούν σε υπηρεσία συνοριακής φύλαξης στον Έβρο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η δικηγόρος τους, Μαρία Καραγεωργίου,  απολογήθηκαν σήμερα στο δικαστήριο Αλεξανδρούπολης επί τρίωρο, ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα, με τη σύμφωνη γνώμη των οποίων αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους, ενώ η κύρια ανάκριση συνεχίζεται.

Όσον αφορά το κατηγορητήριο η συνήγορος υπεράσπισής τους δήλωσε πως δεν διαφοροποιήθηκε και περιλαμβάνει τα, κατά περίπτωση, αδικήματα ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών, της διευκόλυνσης μεταφοράς κατ' επάγγελμα, της δωροληψίας υπαλλήλου, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου κ.λ.π.
Αύριο αναμένεται να προσέλθει για ανάκριση ο τρίτος συλληφθέντας, ιδιώτης ηλικίας περίπου 50 ετών, ο οποίος φέρεται ότι αντλούσε από τους δύο συλληφθέντες αστυνομικούς, έναντι αμοιβής, πληροφορίες για τη μετακίνηση των παράτυπα εισερχομένων στη χώρα

Send this to a friend