Αθήνα

 

16 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

xiarho135
Τάσος Ξιαρχό: «Επειδή κάποιος μπορεί να πηγαίνει με άντρες, δεν σημαίνει ότι δεν είναι άντρας»
6190703 scaled 1

ΕΛΛΑΔΑ

ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργια απεργία τον Νοέμβριο

Η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση και το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στη χώρα μας, «τα οποία διαμορφώνουν βαρύ κλίμα για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας», συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε τη συνέχιση των δράσεων του προηγούμενου διαστήματος σε όλη τη χώρα, δίνοντας έμφαση στο λεκανοπέδιο της Αττικής και σε άλλες μεγάλες πόλεις και χώρους εργασίας.

Οι δράσεις και η νέα καμπάνια κατά της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης θα εκτυλιχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και θα κορυφωθεί με 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, η ακριβής ημερομηνία της απεργίας θα συζητηθεί σε συνεδρίαση της ολομέλειας του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις, εκτιμώντας την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.

«Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία ουσιαστική απάντηση για τη δημοκρατική επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου. Δεν έχει καταφέρει να ελέγξει την αισχροκέρδεια, που πυροδοτεί την ακρίβεια και υποβαθμίζει διαρκώς την αγοραστική δύναμη των πολιτών και το βιοτικό τους επίπεδο. Τα δε μέτρα που λαμβάνει για την αντιμετώπιση της κρίσης στέγασης αναδεικνύονται ως η βασική αιτία αύξησης των τιμών στην αγορά ακινήτων και στα ενοίκια» σημειώνει η Συνομοσπονδία και προσθέτει: «Διεκδικούμε Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους ανυπεράσπιστους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και, ταυτόχρονα, τη διευκόλυνση σύναψης και επέκτασης των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με αυξήσεις και όρους που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των μελών μας. Απαιτούμε άμεσα μέτρα κατά της ακρίβειας, φθηνή και ποιοτική στέγη για όλους».

Πηγή: ertnews.gr

Ροή Ειδήσεων

kalimeris iakovidou2

15/05/2025 | 07:02

Ελπίδα Ιακωβίδου για Τζώνη Καλημέρη: «Το συζητήσαμε και είπαμε να ευλογήσει ο Θεός τον έρωτά μας»

14/05/2025 | 23:59

Αθηνά Οικονομάκου: Η πρώτη on camera αντίδραση μετά τις φήμες περί γάμου με τον Μπρούνο Τσερέλα

14/05/2025 | 23:30

Η υπερεργασία αλλοιώνει τη δομή του εγκεφάλου, υποστηρίζει μελέτη
merts

14/05/2025 | 23:20

Ενότητα ζήτησε ο Φ. Μερτς, ενόψει των ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία – «Θα έχουμε τον ισχυρότερο συμβατικό στρατό»

14/05/2025 | 23:15

Eurovision 2025: Αναλυτικά όσα θα δούμε στην εμφάνιση της Klavdia για τον Β’ Ημιτελικό

14/05/2025 | 23:02

Τέμπη: «Αν ισχύει το πόρισμα Καρώνη να σταματήσουν να κυκλοφορούν τα τρένα» λέει η μητέρα της Κλαούντια Λάτα
xatzigeorgiou 1

14/05/2025 | 23:00

Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου για Γιώργο Παπαδάκη: «Ξέρω τι άνθρωπος είναι, προσπαθώ να προσαρμοστώ, δεν είναι εύκολο»

14/05/2025 | 22:50

ΑΣΕΠ: Παρατείνεται έως την Πέμπτη η προθεσμία των αιτήσεων για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό

14/05/2025 | 22:50

Λένα Μαντά: «Υπήρξα φρικτή μητέρα, καταπίεσα πολύ τα παιδιά μου»
zelensky putin

14/05/2025 | 22:40

Χωρίς τον Πούτιν δεν έχουν νόημα οι διαπραγματεύσεις, λέει το Κίεβο

14/05/2025 | 22:40

Έρευνα: Οι ευρωπαϊκές εταιρείες ενισχύουν την υποστήριξή τους για κλιματική δράση

14/05/2025 | 22:35

Δημοσκόπηση Real Polls: Στο 32% η ΝΔ – Τρίτη συνεχόμενη φορά που η «Πλεύση Ελευθερίας» βγαίνει δεύτερο κόμμα
rhodes 2088130 1280

14/05/2025 | 22:30

Μέχρι αύριο, Πέμπτη οι αιτήσεις για 300.000 vouchers κοινωνικού τουρισμού ΔΥΠΑ

14/05/2025 | 22:27

Κωνσταντίνος Ρήγος: «Την πρώτη μου χρονιά στην Επίδαυρο τσακώθηκα με όλους τους ηθοποιούς»

14/05/2025 | 22:20

Ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον «φίλο του» Ντόναλντ Τραμπ για την άρση των κυρώσεων στη Συρία – «Η καθαίρεση δημάρχων θα γίνεται σπάνια»
elliniko treis thanatoi oikogeneia sidiropoulou
Ιατροδικαστής για το θρίλερ στο Ελληνικό: Εγείρει πολλά ερωτηματικά ο θάνατος των τριών συγγενών – Ξενίζει ως γεγονός
screenshot 19
Λάρισα: Ο μητροκτόνος μαχαίρωσε την 52χρονη 23 φορές μετά θάνατον – Μετά το έγκλημα έβγαλε τα σκυλιά βόλτα
larisa 52xroni mitroktonia 1
Σοκάρει η κυνική ομολογία του 21χρονου στη Λάρισα: Είχα πιει, θόλωσα και χτύπησα τη μητέρα μου με ένα μαχαίρι
xrwma mwro 2
Η στιγμή που οι αστυνομικοί βρίσκουν το μωρό δίπλα στους κάδους σκουπιδιών, στον Άλιμο
screenshot 16
Για ένα κακούργημα και 8 πλημμελήματα κατηγορούνται οι 6 για την επίθεση στη Νομική
moror
Βρέφος βρέθηκε σε σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στον Άλιμο