Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

H επίσημη απάντηση της NASA για την Ελένη Αντωνιάδου - Εκπρόσωπος της διαστημικής υπηρεσίας βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Εκπρόσωπος της NASA απαντά για τη σχέση της Ελένης Αντωνιάδου με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία με αποκλειστική του δήλωση στο Κουτί της Πανδώρας.

Εκπρόσωπος της NASA απαντά για τη σχέση της Ελένης Αντωνιάδου με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία με αποκλειστική του δήλωση στο Κουτί της Πανδώρας.

Η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τη NASA ζητώντας διευκρινήσεις σε ό,τι αφορά τη σχέση της ερευνήτριας με την αμερικανική υπηρεσία.

Ειδικότερα, η δήλωση που εξασφάλισε το Κουτί της Πανδώρας ξεκαθαρίζει ότι τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία έλαβε μέρος η κ. Αντωνιάδου το 2012 και το 2019 είναι «περιορισμένης διασύνδεσης και κανένα από αυτά δεν δημιουργεί σχέση εργασίας της κ. Αντωνιάδου με τη NASA».

Ο εκπρόσωπος της NASA επισημαίνει μάλιστα ότι «αυτή τη στιγμή η κ. Αντωνιάδου δεν έχει καμία σύνδεση με τη NASA και δεν είναι εγγεγραμμένη στο σύστημα του προσωπικού μας».

Παράλληλα, διαψεύδονται με τον πλέον επίσημο τρόπο οι παλαιότερες αναφορές μέσων ενημέρωσης ότι η κ. Αντωνιάδου είχε λάβει το 2012 το βραβείο της NASA και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος για τον Καλύτερο Ερευνητή (NASA-ESA Outstanding Researcher Award). «Δεν έχουμε καταφέρει να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη κάποιου βραβείου με το όνομα NASA -ESA Outstanding Researcher Award», δηλώνει αφοπλιστικά ο εκπρόσωπος της NASA.

Επίσης, απαντώντας στο γιατί η φωτογραφία της καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό εντοπίζονται σε έντυπο (σελ. 58) που φέρει την υπογραφή της NASA, ο εκπρόσωπος εξηγεί ότι το 2019 «η κ. Αντωνιάδου συμμετείχε στο διάρκειας οκτώ εβδομάδων θερινό ερευνητικό Εργαστήριο Ανάπτυξης των Συνόρων της NASA ως ερευνήτρια για την ομάδα Astronaut Health FDL Team του 2019».

Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου της NASA αποκλειστικά στο Κουτί της Πανδώρας:

«Η κ. Ελένη Αντωνιάδου ήταν διεθνής φοιτήτρια εγγεγραμμένη στην ακαδημία Ames για δύο μήνες το 2012 και συνεργάστηκε με έναν ερευνητή της NASA σε ένα μικρό project. Η κ. Αντωνιάδου συμμετείχε στο διάρκειας οκτώ εβδομάδων θερινό ερευνητικό Εργαστήριο Ανάπτυξης των Συνόρων της NASA (Frontier Development Lab) ως ερευνήτρια για την ομάδα Astronaut Health FDL Team του 2019.

Και τα δύο αποτελούν προγράμματα περιορισμένης διασύνδεσης και κανένα από αυτά δεν δημιουργεί σχέση εργασίας της κ. Αντωνιάδου με τη NASA. Αυτή τη στιγμή η κ. Αντωνιάδου δεν έχει καμία σύνδεση με τη NASA και δεν είναι εγγεγραμμένη στο σύστημα του προσωπικού μας. Δεν έχουμε καταφέρει να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη κάποιου βραβείου με το όνομα NASA-ESA Outstanding Researcher Award». 

Πηγή: koutipandoras.gr

Send this to a friend