Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ζώδια: Ο Κώστας Λεφάκης κάνει τις μηνιαίες προβλέψεις Μαρτίου 2021

ΕΛΛΑΔΑ

H Ρένα Δούρου δίπλα στα παιδιά με αυτισμό: Είμαστε όλοι ίσοι και διαφορετικοί

Στο πλευρό των παιδιών και των γονέων του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό «Η Αργώ» στον Πειραιά, βρέθηκαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης.

«Ο σεβασμός της διαφορετικότητας αποτελεί υποχρέωση και αποστολή»

«Τα άτομα με νοητική αναπηρία ή και με αυτισμό, έχουν κάθε δικαίωμα σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις – σε όλες τις μορφές έκφρασης μιας κοινωνίας που κρίνεται από τον τρόπο που εντάσσει ή αποκλείει αυτά τα άτομα. Άτομα που είναι ο δείκτης της ανθρωπιάς και της αποδοχής» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Δούρου. «Είναι το μέτρο αποδοχής του διαφορετικού. Ενός διαφορετικού που η διασφάλισή του, αποτελεί, για την Περιφέρεια Αττικής, υποχρέωση και αποστολή, την οποία επιτελούμε, αιρετοί και υπηρεσιακοί, με συνέπεια, εδώ και 4,5 χρόνια. Γιατί όλοι είμαστε ίσοι και διαφορετικοί. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην εργασία, στην κοινωνικοποίηση, στην ένταξη. Στην αξιοπρέπεια» ανέφερε μεταξύ άλλων η περιφερειάρχης.

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τη λειτουργία του ΚΔΗΦ «Η Αργώ», μέσω του ΠΕΠ Αττικής, με προϋπολογισμό ύψους 660.000 ευρώ για 3 έτη και με δυνατότητα παράτασης για άλλα 3 έτη (συνολικά 1,3 εκατομμύρια ευρώ).

Την περιφερειάρχη συνόδευαν, μεταξύ άλλων, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πάρκων και Αλσών, Βασιλική Λάσκαρη και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Μοίρας και Γιώργος Αλεβιζόπουλος.

Γιώργος Ψάλτου: Αυτός είναι ο ηθοποιός που κατήγγειλε πως τόν «ξυλοφόρτωνε» ο Φιλιππίδης (vids)
Σκιαδαρέσης για την καταγγελία Ψάλτου: Σταματήσαμε τον Φιλιππίδη για να μη συμβούν χειρότερα!
Παναγιωτάκης: Αν «έχει στοιχεία» η Χρυσικού ότι ο Λιγνάδης δεν ήταν στην Ιθάκη τον Αύγουστο του 2015, να τα καταθέσει
Κούγιας για προφυλάκιση Λιγνάδη: Πρώτη φορά στα σχεδόν 50 χρόνια δικηγορίας που προσφεύγω κατά απόφασης ανακριτή
Μπαμπινιώτης: «Θα πάω τους απόφοιτους του Αρσακείου στον εισαγγελέα για να καταθέσουν»
«Ο Λιγνάδης είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος- Δεν έφυγε από την Ιθάκη ούτε δευτερόλεπτο», λέει η Κούρκουλα