Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ για το ξέσπασμα ασφαλισμένου στη Θεσσαλονίκη : «Δεν ταλαιπωρήθηκε 10 μέρες»

Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανακοίνωσε την απάντηση της σχετικά με το συμβάν στο Δ΄ Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Θεσσαλονίκης (πρώην ΙΚΑ Τούμπας).

Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανακοίνωσε την απάντηση της σχετικά με το συμβάν στο Δ΄ Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Θεσσαλονίκης (πρώην ΙΚΑ Τούμπας).

Συγκεκριμένα, ένας πολίτης βγήκε εκτός εαυτού και έσπασε με τα χέρια του μια τζαμαρία. Η διοίκηση του ΕΦΚΑ, «με αφορμή το χθεσινό βίαιο ξέσπασμα ασφαλισμένου,και προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και άρση των ψευδών εντυπώσεων», αποσαφηνίζει τα ακόλουθα:

«Ο ασφαλισμένος προσήλθε στο ανωτέρω υποκατάστημα στις 18/6/2019, προκειμένου να παραλάβει τα δικαιολογητικά για τη δήλωση ατυχήματός του. Η υπάλληλος, υλοποιώντας κατ’ απόλυτο βαθμό το οριοθετημένο νομοθετικό πλαίσιο, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία που υποβλήθηκαν, διαπίστωσε ότι το τέκνο του ασφαλισμένου δεν ήταν εγγεγραμμένο ως έμμεσο μέλος του. Άμεσα, ενημερώθηκε ο ασφαλισμένος ότι πρέπει να μεταβεί στο διπλανό τμήμα μητρώου που είναι το αρμόδιο, για να καταχωρηθεί η μεταβολή του μέλους στο σύστημα. Χωρίς άλλη αιτίαση, χωρίς να υπάρξει διάλογος ή οποιαδήποτε αντιπαράθεση, ο ασφαλισμένος προέβη με άκρατη επιθετικότητα σε ενέργειες που προκάλεσαν πανικό, φόβο, ανησυχία, σπάζοντας τον γκισέ τριών μέτρων με την ενσωματωμένη τζαμαρία».

«Αυτό το πρωτοφανές περιστατικό προκαλεί γενική απορία και ερωτηματικά, αφού δεν υπήρξε λόγος και αυτό κατεδείχθη, δεδομένου ότι η υπηρεσία, σε συνεργασία με τη σύζυγό του, διευθέτησε την υπόθεσή του και, επομένως, η αναφορά του περί δεκαήμερου ταλαιπωρίας, όπως ισχυρίζεται, δεν υφίσταται, αφού προσήλθε για πρώτη φορά στην υπηρεσία στις 18-06-2019», συνεχίζει στην απάντηση.

«Η έκφραση βίας σε οποιαδήποτε μορφή είναι καταδικαστέα και αποτελεί θλιβερό –μεμονωμένο-γεγονός. Τέτοια φαινόμενα προσβάλλουν τη διάθεση και την αδιαπραγμάτευτη επιλογή των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ να υπηρετούν τον πολίτη σε κλίμα αμοιβαιότητας και σεβασμού. Επισημαίνεται ότι κορυφαία προτεραιότητα τόσο για τη διοίκηση όσο και για τους υπηρετούντες στον ΕΦΚΑ αποτελεί η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η απλούστευση των διαδικασιών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών», καταλήγει η διοίκηση του ΕΦΚΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Send this to a friend