• Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου
  • 21:34

Αθήνα

6 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η ΕΛ.ΑΣ. απαντά στον Δήμο Μούτση για την καταγγελία του περί «ξύλου» και κραυγών στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων

Η ΕΛ.ΑΣ. απάντησε σχετικά στην επώνυμη ανάρτηση του  Δήμου Μούτση  πως ακούγονταν φωνές από βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων τις πρωινές ώρες μεταξύ της 6ης και 7ης Δεκεμβρίου.

Η ΕΛ.ΑΣ. απάντησε σχετικά στην επώνυμη ανάρτηση του  Δήμου Μούτση  πως ακούγονταν φωνές από βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων τις πρωινές ώρες μεταξύ της 6ης και 7ης Δεκεμβρίου.

Αυτή είναι ολόκληρη η ανάρτηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο Facebook:

«Σχετικά με επώνυμη ανάρτηση του Δήμος Μούτσης και ισχυρισμούς ότι ακούγονταν φωνές από βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων τις πρωινές ώρες μεταξύ της 6ης και 7ης Δεκεμβρίου, ενημερώνουμε ότι στα κρατητήρια του Τμήματος υπήρχαν από τις προηγούμενες ημέρες 6 αλλοδαποί κρατούμενοι για διοικητική απέλαση και ένας για ποινική υπόθεση. Οι μόνες φωνές που υπήρξαν και προφανώς καμία σχέση δεν είχαν με βασανιστήρια, ήταν από αλλοδαπό που προσήλθε οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα εκείνη την ημέρα, με εμφανή ψυχολογικά προβλήματα. Κατόπιν συνεννόησης με τον Εισαγγελέα, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική όπου και περιθάλπεται. Καμία προσαγωγή σχετικά με τα επεισόδια της 6ης Δεκεμβρίου δεν έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων»

Ο συνθέτης και τραγουδοποιός, Δήμος Μούτσης πραγματοποίησε την καταγγελία μόλις μία ημέρα μετά την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. να στέλνονται στον Συνήγορο του Πολίτη περιστατικά αστυνομικής βίας για διερεύνηση μετά τα επεισόδια που σημάδευσαν την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο Δήμος Μούτσης, λοιπόν, λίγο μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τα επεισόδια στα Εξάρχεια και τις σκηνές άγριας καταστολής που κατέληξαν σε δεκάδες προσαγωγές, καταγγέλλει ότι από το αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, το οποίο χαρακτηρίζει ως «κολαστήριο», ακούγονταν κραυγές και φοβερό ξύλο. Και γράφει χαρακτηριστικά στο προφίλ του στο Facebook τα εξής: «ΖΗΤΩ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Χτες βράδυ γύρω στη 1 απ το "κολαστήριο" αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων, ακούγονταν κραυγές και φοβερό ξύλο. Μπορεί άραγε κάποιος να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες? Το ότι οι μπάτσοι γδύνανε τους ανθρώπους μέσα στο δρόμο το είδαμε. Άλλωστε αυτό το ίδιο, είναι κάτι που εγώ προσωπικά τόβλεπα άπειρες φορές να συμβαίνει επί χούντας στο κέντρο της Αθήνας...!».

Send this to a friend