Αθήνα

22 oC

αίθριος καιρός

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 60χρονη για την αποστολή τρομοδέματος στην Μέρκελ! Έχει κατάστημα επίπλων στην Καλλιθέα

Στη σύλληψη μιας 60χρονης προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. την περασμένη εβδομάδα, για την υπόθεση αποστολής τρομοδέματος στην Ανγκελα Μέρκελ, το 2010.

Στη σύλληψη μιας 60χρονης προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. την περασμένη εβδομάδα, για την υπόθεση αποστολής τρομοδέματος στην Ανγκελα Μέρκελ, το 2010.

Η 60χρονη, που διατηρεί κατάστημα επίπλων στην Καλλιθέα, συνελήφθη την προηγούμενη Δευτέρα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, κρίθηκε προφυλακιστέα και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό.

Ο ανακριτής αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας εξέδωσε ένταλμα σε βάρος της καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο των γερμανικών αρχών βρέθηκε αποτύπωμά της στο βιβλίο που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος είχε σταλεί στην καγκελάριο της Γερμανίας.

Σημειώνεται ότι η 60χρονη είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για υποθέσεις οικονομικής φύσεως, οπότε τα αποτυπώματά της υπήρχαν στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ., οπότε έγινε η ταυτοποίησή της, όταν οι γερμανικές αρχές έστειλαν το συγκεκριμένο εύρημα στις ελληνικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2010 η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε στείλει συνολικά 14 τρομοδέματα σε πρεσβείες στην Ελλάδα και σε στόχους στο εξωτερικό, ανάμεσά τους και η Ανγκελα Μέρκελ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Η 60χρονη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tovima,gr που αποκάλυψε τη σύλληψή της, δήλωσε άγνοια για το πώς βρέθηκε το αποτύπωμά της στο βιβλίο που περιείχε τον εκρηκτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ίδια ανέφερε ότι έκανε δανεισμούς βιβλίων ή αγορές από παλαιοπωλεία και μικρά βιβλιοπωλεία.

Send this to a friend