Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά στις κάμερες ασφαλείας τους δράστες της επίθεσης στην επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη

Τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία της εταιρείας της Μαρέβας Μητσοτάκη αναζητά η ΕΛΑΣ, έχοντας ήδη στα χέρια της το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας από τέσσερις παρακείμενες επιχειρήσεις.

Όπως φαίνεται, πρόκειται για δύο άτομα με σκούρα ρούχα και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους (ο ένας με κράνος μοτοσικλέτας και ο άλλος με κουκούλα full face).

Οι κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης, δείχνουν τους δύο άνδρες να αφήνουν τον εμπρηστικό μηχανισμό -πυροδοτήθηκε με στουπί- και να φεύγουν τρέχοντας από το σημείο. Η Αστυνομία προσπαθεί επίσης να βρει υλικό από άλλες κάμερες της περιοχής προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες είτε κατά τη διαφυγή τους είτε κατά την προσέγγιση του σημείου.

Άγνωστο παραμένει το πώς προσέγγιζαν στην οδό Τάκη 6 (με μοτοσικλέτα ή πεζοί), καθώς και το πώς διέφυγαν από το σημείο. Για τον λόγο αυτό έχει ζητηθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας άλλων κτιρίων της γύρω περιοχής, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέσο διαφυγής των δραστών και η διαδρομή τους.

Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζοντας μόνο τη σωματοδομή των δύο δραστών, είναι δύσκολο να φτάσουν οι Αρχές στα ίχνη τους.

O εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούνταν από τέσσερα φιαλίδια προπανίου και ισάριθμα μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, ο οποίος πυροδοτήθηκε με στουπιά εμποτισμένα με βενζίνη και προσανάμματα τζακιού. Δύο γκαζάκια που δεν εξερράγησαν μαζί με τα υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξερευνηθούν για τυχόν ανεύρεση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Τέλος, οι αστυνομικοί αναμένουν εντός των επόμενων ωρών κείμενο ανάληψης ευθύνης.

Send this to a friend