Αθήνα

19 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η Ευγενία Δημητροπούλου παντρεύτηκε κρυφά τον αγαπημένο της

ΕΛΛΑΔΑ

Η Μαριέττα Γιαννάκου καταψηφίζει ρύθμιση για τα ναρκωτικά – Η απάντηση Χρυσοχοϊδη

Ένταση και συγκρούσεις στη ΝΔ με αφορμή τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης ναρκωτικών. 

Στο νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση της Πολιτικής Προστασίας η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής περιλαμβάνει σχετική ρύθμιση που προβλέπει οι Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης να εποπτεύονται από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Μαριέττα Γιαννάκου είναι αντίθετη σε αυτή τη ρύθμιση και δήλωσε ότι θα το καταψηφίσει, επικαλούμενη έλλειψη στοιχείων για την χρησιμότητα των χώρων αυτών.  «Αυτό το άρθρο κύριε υπουργέ να το αποσύρετε από το νομοσχέδιο» είπε απευθυνόμενη προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη και πρόσθεσε «θα συμφωνήσω με το ΚΚΕ. Πρέπει να αλλάξει συνολικά η νομοθεσία για τα ναρκωτικά. Είναι ιδεολογικά επικίνδυνη η κατάσταση στη χώρα μας αναφορικά με τον τρόπο που διαχειριζόμαστε το θέμα. ΟΙ Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης δεν έχουν μελετηθεί στο εξωτερικό για να δούμε την χρησιμότητα τους. Δεν θα το ψηφίσω αν διατηρήσετε το άρθρο.  Θα το καταψηφίσω στην Ολομέλεια».

Η σχετική διάταξη για τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης κατατέθηκε επί υπουργίας Ανδρέα Ξανθού, διαχείριση των χώρων αυτών είχαν αρχικά τα Ψυχιατριακά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Η απάντηση Χρησοχοϊδη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης συμμερίστηκε τις ανησυχίες της κυρίας Γιαννάκου. «Και εγώ έχω πολλά ερωτηματικά και ανησυχίες ως υπουργός για την ασφάλεια της χώρας υπενθυμίζοντας ότι πριν από λίγα 24ωρα πιάστηκε μια πολύ μεγάλη ποσότητα κοκαίνης 1.200 κιλών και συνελήφθησαν κακοποιοί οργανωμένου εγκλήματος. Αναφορικά με τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης είπε ότι η πρόκειται για ένα ανθρωπιστικό ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας και τόνισε ότι δεν θα είναι το κράτος που θα παρέχει ναρκωτικά αλλά θα παρέχει όλες τις προυποθέσεις για να τηρούνται οι όροι υγιεινής, να εμποδίζεται η διάδοση μολυσματικών ασθενειών,  αλλά και να μην μειώνεται η δημόσια όχληση.

Όπως υπογράμμισε, αυτό που κάνει τώρα η Ελλάδα το κάνει η Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια και χώρες με πολύ πιο φιλελεύθερα συστήματα από εμάς.  Είπε επίσης ότι με τη διάταξη συμπληρώνεται με τη συμμετοχή του ΟΤΑ για επιτηρούμενες από υγειονομικούς επαγγελματίες., εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης για να κάνουν οι χρήστες χρήση κάτω από ασφαλέστερες και πιο υγιεινές συνθήκες.

Είπε επίσης ότι στην χώρα μας πέρα από νόμο υπάρχει και πιλοτική λειτουργία σταθμού που θεσμοθετήθηκε με νόμο 2014 – εποπτευόμενος σταθμός Οδυσσέας – με εντυπωσιακά αποτελεσματα . Στον πρώτο  χρόνο πάνω από 2.500 επισκέψεις με 330 μοναδικούς χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών . Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό χειρίστηκε 153 περιπτώσεις υπερ-δοσολογίας, ενώ  υπάρχει και η προστασία αυτών ανθρώπων από το HIV τη χειρότερη μολυσματική ασθένειας.

Λάρισα: Σοβαρό ατύχημα σε φούρνο – Ακρωτηριάστηκε εργαζόμενος
Παγώνη για εμβόλιο AstraZeneca: «Να βγει η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού και να δώσει άμεσα σαφείς οδηγίες»
Σοκ στην Θεσσαλονίκη: Θείος βίαζε επί 6 χρόνια την ανήλικη ανιψιά του!
Εμβόλιο Astrazeneca: Ξέσπασε ο σύζυγος της άτυχης 44χρονης – «Θέλω η επιτροπή να εξηγήσει στα παιδιά μου γιατί χάθηκε η μητέρα τους»
Κορoνοπάρτι στο ΑΠΘ: Μάχη να μη χάσει το πόδι του δίνει 23χρονος που τον παρέσυραν με σκαπτικό μηχάνημα
Διάρρηξη στο γραφείο του Τσακαλώτου: Χειροπέδες σε γιο δικηγόρου και 18χρονο φίλο του