Αθήνα

 

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Χρόνης Εξαρχάκος: Ο αξέχαστος κωμικός που έφυγε νωρίς
screenshot 2

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ολυμπία Οδός συμμετέχει στην Εβδομάδα Ασφάλειας των Παραχωρήσεων VINCI

Η Ολυμπία Οδός συμμετείχε στην Εβδομάδα Ασφάλειας των Παραχωρήσεων VINCI, την ετήσια διεθνή εκδήλωση κινητοποίησης για την προώθηση του στόχου του Ομίλου VINCI «Μηδενικό Ατύχημα».

Η Εβδομάδα Ασφάλειας πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 26 Μαΐου σε όλα τα έργα παραχώρησης στα οποία συμμετέχει η VINCI παγκοσμίως, με κοινό θέμα: Την προώθηση της κουλτούρας ασφάλειας μεταξύ συνεργατών και υπεργολάβων.

Δεσμευμένη να φροντίζει για την ασφάλεια του προσωπικού, των συνεργατών και των πελατών της, η Ολυμπία Οδός έχει θέσει στην κορυφή των κριτηρίων επιλογής προμηθευτών την ασφάλεια, έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ), αναπτύσσει καινοτόμες πρακτικές, όπως το λογισμικό Como App και η εγκατάσταση αισθητήρων προειδοποίησης στα εργοταξιακά οχήματα και το παρευρισκόμενο προσωπικό για αποφυγή ατυχημάτων.

Παράλληλα, η εταιρία υλοποιεί καμπάνιες καλλιέργειας κουλτούρας πρόληψης στην εργασία, όπως εκείνη που υλοποιήθηκε το περασμένο Οκτώβριο στα εργοτάξια της Πατρών- Πύργου με σλόγκαν «Προορισμός: Η Ασφάλεια Εργασίας».

Η Ολυμπία Οδός συμμετέχει στο φιλόδοξο σχέδιο δράσης που αναπτύχθηκε από την VINCI Concessions σε όλα τα αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους και σιδηροδρομικά έργα της σε 25 χώρες. Για παράδειγμα, όλες οι παραχωρήσεις του δικτύου διαθέτουν εργαλεία αναφοράς υγείας και ασφάλειας για τους υπαλλήλους και τους υπεργολάβους τους, μια πλατφόρμα ανταλλαγής εμπειριών και πολυάριθμα μαθήματα κατάρτισης και συνεδρίες ηλεκτρονικής μάθησης. Αυτή η συγκεκριμένη κινητοποίηση έδωσε τη δυνατότητα στη VINCI Concessions να μειώσει κατά τέσσερις φορές το ποσοστό συχνότητας ατυχημάτων από το 2016 σε όλο το δίκτυό της, με ρυθμό συχνότητας 5,84 το 2023.

screenshot 4

Για τη φετινή Εβδομάδα Ασφάλειας, η Ολυμπία Οδός διοργάνωσε Ημερίδα Ασφάλειας στην Εργασία με τη συμμετοχή υπεργολάβων και συνεργατών, η οποία έλαβε χώρα στο πεδίο (κάτω από την οδό πρόσβασης της Ολυμπίας Οδού προς τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου) και εκτός από το θεωρητικό μέρος περιλάμβανε και επίδειξη ασφαλούς εργασίας σε ικριώματα, στις ανυψωτικές εργασίες και τις εργασίες σε ύψος. Παράλληλα, διοργανώθηκαν σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών στα εργοτάξια της Πατρών – Πύργου και τα γραφεία της Παραχώρησης καθώς και ένα εκπαιδευτικό webinar για τους εργαζόμενους στη Λειτουργία του αυτοκινητόδρομου με θέμα: “Δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας μέσα από την καλή επικοινωνία-σχέση με τους ανθρώπους».

screenshot 3

Ο Παναγιώτης Παπανικόλας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, δήλωσε:

«Η Εβδομάδα Υγείας και Ασφάλειας της VINCI Concessions, του κύριου μετόχου της Ολυμπίας Οδού, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ανακεφαλαιώσουμε που βρισκόμαστε στα θέματα ασφάλειας στην εργασία και να θέσουμε νέους στόχους. Η Ολυμπία Οδός συμμετέχει εδώ και χρόνια στο βασικό στόχο της VINCI Concessions, για «μηδενικά ατυχήματα».

Φέτος πάμε ένα βήμα παρακάτω: Καλέσαμε τους υπεργολάβους και συνεργάτες μας να παρακολουθήσουμε μαζί ένα εργαστήριο με ορθές πρακτικές σε διάφορες εργασίες πεδίου. Να μοιραστούμε μαζί τους τη φιλοσοφία ασφάλειάς μας και να δημιουργήσουμε μαζί ένα «ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον» για όλους τους εργαζομένους, είτε βρίσκονται σε άμεσο ή έμμεσο καθεστώς απασχόλησης. Γιατί στην Ολυμπία Οδό «Προορισμός μας είναι η Ασφάλεια Εργασίας».

Δείτε το βίντεο της Εβδομάδας Υγείας και Ασφάλειας εδώ: https://youtu.be/_rYsVaTz01I

Ροή Ειδήσεων

01b36b69ecd0d0f9b3375d6f93b28515 xl

28/09/2023 | 00:56

Νόαμ Κατς: Η Ελλάδα είναι πύλη στην Ευρώπη

28/09/2023 | 00:49

Καρδίτσα: Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από Λεύκη, Ορφανά, Φύλλο και Αστρίτσα

28/09/2023 | 00:38

Στ. Κασσελάκης: «Η σκέψη μου στους ανθρώπους που περνούν δύσκολα απόψε»
kairos vroxi 220923

28/09/2023 | 00:31

Κακοκαιρία Elias: Η ΕΜΥ προειδοποιεί για συνέχιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

28/09/2023 | 00:21

Ο καιρός της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου

28/09/2023 | 00:14

Tα ζώδια της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου

28/09/2023 | 00:12

Eoρτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου

28/09/2023 | 00:09

28 Σεπτεμβρίου: Διεθνής Ημέρα για την Καθολική Πρόσβαση στην Πληροφόρηση

28/09/2023 | 00:04

Μπριζίτ Μπαρντό: Η πανέμορφη σταρ που αφιέρωσε τη ζωή της στην υπεράσπιση των ζώων
pasok sima 310723

27/09/2023 | 23:58

Απάντηση ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές: «Ο κ. Μαρινάκης είτε κάνει ότι δεν καταλαβαίνει είτε ψεύδεται συνειδητά»

27/09/2023 | 23:46

Ερυθρόλευκο «πάρτι» στο Φάληρο (4-1) με καλεσμένο τον Άρη

27/09/2023 | 23:31

Eπίθεση… φιλίας από τον Μάικ Πομπέο: Σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ η Ελλάδα
 Ελιας 2 1

27/09/2023 | 23:21

Γη της Ελιάς: Το απειλητικό τηλεφώνημα αλλάζει τα πάντα

27/09/2023 | 23:11

Εύκολα τον Βόλο στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ

27/09/2023 | 22:57

Στέφανος Κασσελάκης: «Η Αττική αξίζει καλύτερα, η Αττική αξίζει Γιώργο Ιωακειμίδη»
Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου
Eoρτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου
asthenoforo kitrino portokali dromos 11 2 22
Σοκ στην Άρτα: Πνίγηκε από το φαγητό και πέθανε μπροστά στον άντρα της
screenshot 13
Ηράκλειο: «Εδώ θα πεθάνω» – Στο νοσοκομείο 32χρονη που την μάγκωσε ο οδηγός του λεωφορείου στην πόρτα
asthenoforo 8
Τρίκαλα: Νεκρός 18χρονος αναβάτης μηχανής – Τον χτύπησε αυτοκίνητο που έκανε προσπέραση
kakokairia elias 270923
Κακοκαιρία Elias: Απίστευτες εικόνες στην Εύβοια – Κάτοικοι ανέβηκαν σε ταράτσες – Κατέφτασαν ομάδες διάσωσης από Θεσσαλία και Στερεά