• Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου
  • 00:28

Αθήνα

6 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η οργάνωση “Κρυπτεία” πίσω από την επίθεση στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ Καλλιθέας

Ανάληψη ευθύνης είχαμε νωρίτερα σήμερα για τη φασιστική εκδήλωση που σημειώθηκε εχθές στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ Καλλιθέας.

Συγκεκριμένα, άγνωστος που επικοινώνησε με το iefimerida.gr είπε ότι η οργάνωση “Κρυπτεία” πραγματοποίησε την βομβιστική επίθεση.

Πρόκειται για μία ακροδεξιά νεοναζιστικής ιδεολογικής κατεύθυνσης οργάνωση που έχει ανοίξει “πόλεμο” με τον χώρο των αναρχικών.

Υπενθυμίζεται ότι μία ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στο υπό κατάληψη κτήριο του πρώην ΠΙΚΠΑ Καλλιθέας.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο τραυματίστηκε.

Η ομάδα των ακροδεξιών νεοναζί συγκρούστηκε με άτομα που βρίσκονταν στον χώρο της κατάληψης, ενώ όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία τράπηκαν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έξι προσαγωγές ατόμων, τα οποία, ωστόσο, σύμφωνα με την ΚΕΡΦΑΑ, προσπάθησαν να αποτρέψουν την επίθεση.

Τι είναι η κρυπτεία

Η κρυπτεία αποτελούσε θεσμό τού αρχαίου λακωνικού συστήματος, ο οποίος περιελάμβανε τη μυστική αποστολή Σπαρτιατών νέων με σκοπό την επιτήρηση, τη λήστευση και τον φόνο ειλώτων. Συνεκδοχικά η λέξη δήλωσε και το στρατιωτικό σώμα που απαρτιζόταν από τους εν λόγω νέους.

Send this to a friend