Αθήνα

 

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

33333
Μαρία Κάλλας: Ζωή σαν παραμύθι με πρόωρο και πικρό τέλος
iasmos

ΕΛΛΑΔΑ

Ίασμος: Σάλος από τον δήμαρχο Οντέρ Μουμίν στη Θράκη που απολύει «γκιουλενιστές»

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι μουσουλμάνος δήμαρχος στη Θράκη απέλυσε εργαζόμενο επειδή – όπως ισχυρίζεται – είναι «γκιουλενιστής». Και όλα αυτά σε ελληνικό δήμο.

«Θεωρώ ότι υπάρχει μια παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν», λέει ο Οντέρ Μουμίν, δήμαρχος Ιάσμου στη Θράκη.

Ο ίδιος προσθέτει πως «έχει χαρακτηριστεί από τον Ερντογάν τρομοκρατική οργάνωση. Προσπάθησε να ανατρέψει τον Ερντογάν. Έχει απλώσει τα πλοκάμια της», μιλώντας για τη λεγόμενη οργάνωση FETÖ, που όπως λέει ο πρόεδρος της Τουρκίας, βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Τι συνέβη

Ο Οντέρ Μουμίν έχει εκλεγεί δήμαρχος σε περιοχή όπου κατοικούν μουσουλμάνοι στην περιοχή της Θράκης. Σε δηλώσεις του αναφέρει ότι έχει στόχο να κυνηγήσει «γκιουλενιστές».

Απέλυσε μάλιστα μέσω ανάρτησης στο Facebook εργαζόμενους με την αιτιολογία πως είναι «γκιουλενιστές», καλώντας και τους υπόλοιπους στον δήμο του να παραιτηθούν.

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών:

Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Ανάμεσά τους και πρώην στενοί του συνεργάτες που τον υποστήριξαν να εκλεγεί.

Τι είπε ο δικηγόρος τους

«Η παρουσία αυτού του συγκεκριμένου κυρίου, του αυτοδιοικητικού, που κάνει διαχείριση μιας δημόσιας εξουσίας, είναι επιζήμια για το ίδιο το κράτος, δεν είναι απλό πράγμα, είναι ένας δήμαρχος, είναι εκλεγμένος δήμαρχος, εκπροσωπεί έναν ολόκληρο δήμο και, επιτρέψτε μου την έκφραση, διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, διεγείρει σε διχόνοια και προβληματισμό και κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό για το οποίο είναι επιφορτισμένος» τόνισαν.

Βλέπει παντού «γκιουλενιστές»

Η απόφαση του δημάρχου, όπως είναι αναμενόμενο, ξεσηκώνει σάλο.

Ο ίδιος με ένα έγγραφο θα δώσει έγκριση στον εαυτό του να έρθει στην Αθήνα επειδή όπως λέει:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

Την έγκριση μετακίνησης του Δημάρχου κ. Οντέρ Μουμίν στην Αθήνα από 23-12-2022 έως 1-1-2023 (επιστροφή) για λόγους εθνικής ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος καθ΄ υπέρβαση του νόμιμου ποσού».

Οι λόγοι ασφαλείας είναι πάντα κατά τον δήμαρχο η οργάνωση FETÖ, στην οποία χρεώνει στην Ελλάδα πρώην υπουργός και στελέχη της ΕΥΠ. Η οργάνωση δηλαδή την οποία χρεώνει ο Ερντογάν στον Γκιουλέν και για την οποία κατηγορεί αβάσιμα και με fake news τη χώρα μας πως την υποστηρίζει.

Η κίνηση του δημάρχου, ούτε λίγο ούτε πολύ, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας όπως αυτοί αποτυπώνονται στο πρακτορείο Anadolu:

«Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες όπου κατέφυγαν μέλη της FETO. Η Ελλάδα έγινε ένα από τα πρώτα σημεία διαφυγής για τα μέλη της FETO που εγκατέλειψαν την Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου της Τρομοκρατικής Οργάνωσης Φετουλάχ (FETO)».

Σάλος και στην Κρήτη

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, ακόμα και στην Κρήτη φέρεται να έφτασε έγγραφο που καλεί τους εκεί δημάρχους να ψάξουν για «γκιουλενιστές».

«Το ζήτημα της απόλυσης εργαζομένου στην τοπική αυτοδιοίκηση από δήμαρχο μέλος της Μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα παίρνει μεγάλες διαστάσεις, που ξεπερνούν κατά πολύ τα στενά όρια του δήμου αλλά και τις αρμοδιότητες ενός αυτοδιοικητικού παράγοντα».

»Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν σταλεί σε όλους τους δήμους της χώρας, και φυσικά της Κρήτης, έγγραφα από τον συγκεκριμένο δήμαρχο για την αντιμετώπιση τυχόν τέτοιων περιστατικών στην περίπτωση που απασχολούν Τούρκους εργαζόμενους».

Είχε μιλήσει για «τουρκική μειονότητα» στην Θράκη

Δημοσιεύματα αναφέρουν και πως ο δήμαρχος Ιάσμου σε ομιλία του στην Τουρκία έδειξε να ξεχνάει πως δεν υπάρχει καμία τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και να λέει χαρακτηριστικά:

«Χαιρετίζω όλα τα αδέρφια μου μέλη της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης που ζουν στην Προύσα. Σας φέρνω τα χαιρετίσματα των αδελφών σας από τον Ίασμο, από τη Δυτική Θράκη, από τον Δήμο Ιάσμου. Έξω, καθώς περιμέναμε πριν μπούμε στην αίθουσα, μιλούσα με φίλους.

»Και ρώτησα: Πιο πριν είχε τιμήσει καθόλου με την παρουσία του ο δήμαρχος Ιάσμου άλλοτε τη συνέλευση του Συλλόγου σας; Είπαν όχι. Η νέα αποστολή του Δήμου Ιάσμου, το νέο όραμα του Δήμου μας από ‘δω και πέρα, θα είναι μια αποστολή ανοιχτή προς τη μητέρα πατρίδα, μια αποστολή που θα αγκαλιάζει τη μητέρα πατρίδα».

Τα όσα λέει και κάνει ξεπερνούν κατά πολύ τις αρμοδιότητες ενός δημάρχου και για αυτό προκαλείται απορία πως ουδείς από την κυβέρνηση έχει απαντήσει στον δήμαρχο, τις απολύσεις του και το κυνήγι «γκιουλενιστών» στην Ελλάδα.

Ο Ίασμος, παλαιότερα γνωστός ως Γιασίκιοϊ, είναι κωμόπολη, με πληθυσμό 2.586 κατοίκους, επί της Εγνατίας οδού Κομοτηνής – Ξάνθης. Απέχει 20 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή και 28 χιλιόμετρα από την Ξάνθη. Βρίσκεται στους πρόποδες της Ροδόπης σε υψόμετρο 30-50μ.

Παρακολουθήστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκκο Ευαγγελάτο:
Ροή Ειδήσεων

gaza mak

02/12/2023 | 00:59

Γάζα: Ο Λευκός Οίκος ρίχνει στη Χαμάς την ευθύνη για την κατάρρευση της εκεχειρίας

02/12/2023 | 00:44

Τουρκία: Νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του PKK στο βόρειο Ιράκ

02/12/2023 | 00:28

Fitch: Aναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο στην επενδυτική βαθμίδα – H αντίδραση Χατζηδάκη
kairos106

02/12/2023 | 00:21

O καιρός του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου

02/12/2023 | 00:14

Tα ζώδια του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου

02/12/2023 | 00:12

Eoρτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 2 Δεκεμβρίου
3

02/12/2023 | 00:09

2 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας

02/12/2023 | 00:04

Μαρία Κάλλας: Ζωή σαν παραμύθι με πρόωρο και πικρό τέλος

01/12/2023 | 23:55

Ρεάλ: Δεν εγκαταλείπει τον μεγάλο στόχο και ετοιμάζει νέα κίνηση για τον Εμπαπέ!
clipboard01

01/12/2023 | 23:48

Πήρε… θέση: Η Ευγενία Σαμαρά έδωσε τη δική της απάντηση στην Πρωτοψάλτη για τον Άδωνι!

01/12/2023 | 23:33

Γέφυρα ζωής για 4χρονο κοριτσάκι – Τα συγχαρητήρια του Γιάννη Οικονόμου στους αστυνομικούς

01/12/2023 | 23:24

Ανατροπή: Ο Μέσι τώρα αφήνει ανοικτό να παίξει στο Μουντιάλ του 2026!
taxi apergia 161123

01/12/2023 | 23:11

Οδηγοί ταξί: Ξεκινούν απεργίες ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο – Τι θα ισχύσει στην Αθήνα

01/12/2023 | 22:55

«Διαιτησίες-καρμανιόλες δεν σέβονται τον ιδρώτα των αθλητών»: Σκληρή ανακοίνωση Παναθηναϊκού για την Ευρωλίγκα

01/12/2023 | 22:42

Σοκ στην Πάτρα: Βρήκαν νεκρό στο πεζοδρόμιο 31χρονο
(1200 × 600 px) (1)
Eoρτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 2 Δεκεμβρίου
(1200 × 600 px) (1)
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου
Δώρο Χριστουγέννων 2023: Πότε μπαίνει στους λογαριασμούς – Πώς υπολογίζεται
emma 011223
Θεσσαλονίκη: Ομόφωνα ένοχος χωρίς ελαφρυντικό ο οδηγός που σκότωσε την 21χρονη Έμμα – Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 16,5 ετών
tzoker
Τζόκερ: Με μόλις 3 ευρώ κέρδισε 7,1 εκατ. ευρώ ο μεγάλος νικητής από την Αμαλιάδα
kifisos kinisi 201023
Κίνηση τώρα: Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων και σήμερα στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα