
ΕΛΛΑΔΑ
Γενικευμένη αδυναμία, ορθοστατική υπόταση, αφυδάτωση, αυξημένη παρουσία οξέος στο αίμα και πτώση του Ph, παρουσιάζει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, λόγω...
Η Ιωάννα Κούρτοβικ, δικηγόρος του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, γνωστοποίησε την ιατρική της γνωμάτευση για την κατάσταση υγείας του απεργού πείνας της 17Ν.
Σύμφωνα με τη γνωμάτευση, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει απώλεια βάρους 12,5 κιλά, παρουσιάζει γενικευμένη αδυναμία, ορθοστατική υπόταση, αφυδάτωση, αυξημένη παρουσία οξέος στο αίμα και πτώση του Ph.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόρριψη της 7ης κατά σειρά αιτούμενης άδειας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ξεκίνησε απεργία πείνας.
Παράλληλα, η κυρία Κούρτοβικ αναφέρει ότι «από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου έχει δοθεί εντολή για αναγκαστική σίτιση την οποία αρνείται ο απεργός και ως προς την οποία, οι υπεύθυνοι γιατροί του νοσοκομείου θεωρούν ότι κωλύονται να εφαρμόσουν ενάντια στην θέλησή του», ενώ ζητεί νομοθετική λόγω ρύθμιση για το εν λόγω θέμα.
Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ασκήσει ή όχι αναίρεση στην ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου που έκοψε τη χορήγηση της 7ης άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση της κυρίας Κούρτοβικ έχει ως εξής:
«Προς ενημέρωση, σας κοινοποιούμε την ιατρική γνωμάτευση που εκδόθηκε, με αίτηση της οικογένειας , από το Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου και από τον επιβλέποντα παθολόγο ιατρό κ. Χαράλαμπο Μάνδρο , σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα.
Όπως προκύπτει από αυτήν, ο απεργός έχει απολέσει μέχρι σήμερα 12,5 κιλά, -περίπου αντιστοιχεί σε απώλεια βάρους ενός κιλού σε κάθε μέρα απεργίας πείνας- και συνολικά το 15% του βάρους του , και παρουσιάζει γενικευμένη αδυναμία, ορθοστατική υπόταση, σημεία αφυδάτωσης και απίσχνασης.
Επιπλέον σύμφωνα με την ενημέρωση της οικογένειας από τον επιβλέποντα νεφρολόγο, παρουσιάζει υπεροξέωση , δηλαδή αυξημένη παρουσία οξέος στο αίμα και πτώση του Ph, εξέλιξη που θεωρείται επικίνδυνη για την πρόκληση νεφρικής ανεπαρκείας και συναφών βλαβών που μπορεί να μην είναι αναστρέψιμες.
[inline_article order=”1″]
Σημειώνουμε ότι από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου έχει δοθεί εντολή για αναγκαστική σίτιση την οποία αρνείται ο απεργός και ως προς την οποία, οι υπεύθυνοι γιατροί του νοσοκομείου θεωρούν ότι κωλύονται να εφαρμόσουν ενάντια στην θέλησή του ( η σχετική πρακτική θεωρείται, όπως είναι γνωστό , βασανιστήριο).
Εξάλλου, με δεδομένο το αδιέξοδο που δημιουργεί η επιδείνωση της κατάστασης και οι περιορισμοί του νομικού πλαισίου, η μόνη δυνατότητα για να εμποδισθεί μια αποτρεπτέα εξέλιξη των πραγμάτων, είναι να προχωρήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην νομοθετική τροποποίηση των διατάξεων εκείνων του σωφρονιστικού νόμου που συνεχώς παράγουν αδιέξοδες και άδικες καταστάσεις , στερώντας από την πρόσβαση σε δικαιώματα κρατουμένους που δικαιούνται σε αυτά και εκθέτοντας τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς σε πιέσεις , για λήψη αποφάσεων σκοπιμότητας και όχι ουσίας: Στην κατάργηση του εισαγγελικού βέτο, για την οποία το κυβερνών κόμμα είχε δεσμευτεί σε προηγούμενα στάδια, πριν από την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας.
Αθήνα 15 Μαΐου 2019».
Ροή Ειδήσεων
10/12/2023 | 10:39
Ελίζαμπεθ Ελέτσι – Νεκτάριος Λεμονίδης: «Θα κάνουμε παιδάκι» – Tα 3 νυφικά, η 8ώροφη τούρτα και ο χορός των νεόνυμφων
10/12/2023 | 10:13
Έφυγε από την Τουρκία ο γιος του Προέδρου της Σομαλίας – Εμπλέκεται σε θανατηφόρο τροχαίο – Διεθνές ένταλμα σύλληψής του
10/12/2023 | 10:01
Γεράσιμος Γεννατάς για το πρόωρο τέλος του Έρωτα Φυγά: «Μένουμε χωρίς δουλειά 5 μήνες πριν τελειώσει το συμβόλαιό μας»
10/12/2023 | 09:35
Η Ευγενία Λουπάκη καταγγέλλει δολοφονία χαρακτήρα μετά την απάντηση του διευθυντή του «Κόκκινου»
09/12/2023 | 00:05
Γρηγόριος Ξενόπουλος: Ο φωτεινός «Φαίδων» των ελληνικών γραμμάτων με το σκοτεινό τέλος
08/12/2023 | 11:37
Μιμή Ντενίση για Αντώνη Τρίτση: Πέθανε μία εβδομάδα πριν παντρευτούμε, είχα έτοιμο το νυφικό και τις άδειες
08/12/2023 | 12:39
Κορωπί: Στον 46χρονο Νίκο Κλειδώνη που αγνοούνταν για 3 μήνες ανήκε ο σκελετός που εντοπίστηκε στις αρχές Νοεμβρίου

08/12/2023 | 08:26
Έξαλλος ο Γιώργος Μαργαρίτης με δημοσιογράφο: «Δεν θα μου λες τέτοια πράγματα εμένα, πήγαινε στον ιδιοκτήτη»
08/12/2023 | 12:58
Πέτρος Φιλιππίδης: Τρεις προτάσεις από παραγωγούς για να επιστρέψει στο θέατρο τη φετινή σεζόν

08/12/2023 | 14:35
Εκτός «Super Κατερίνα» ο Ανδρέας Μικρούτσικος- «Του έστειλα μήνυμα αλλά δεν απάντησε», λέει ο Γκουντάρας
08/12/2023 | 07:23
Αράχωβα: Το Ανθρωποκτονιών στις έρευνες για την κακοποίηση και τον βασανισμό του χάσκι- Γιατί ελέγχεται ο ιδιοκτήτης
08/12/2023 | 12:15
Δεν έγινε το δεύτερο χειρουργείο του 31χρονου αστυνομικού- Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάστασή του

08/12/2023 | 09:51