
ΕΛΛΑΔΑ
«Ξεκρέμαστοι» έμειναν οι τουρίστες και οι κάτοικοι της Ικαρία, από το «περιστατικό» εν μέσω καλοκαιριού.
Με τις βαλίτσες στο χέρι έμειναν επισκέπτες και κάτοικοι της Ικαρίας σήμερα καθώς έκλεισε αιφνιδιαστικά εν μέσω τουριστικής σεζόν αλλά και πανδημίας ο αερολιμένας του νησιού εξαιτίας ασθένειας του μοναδικού τηλεπικοινωνιακού υπαλλήλου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), χωρίς την παρουσία του οποίου δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν απογειώσεις και προσγειώσεις.
Αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθούν και οι τρεις προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις από και προς το νησί (δύο της Aegean και μία της Sky Express).
Εκτός των τουριστών όμως οι οποίοι υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, εγκλωβισμένοι στο νησί παραμένουν όμως και επιβάτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και είχαν προγραμματίσει την αναχώρησή τους σήμερα, ακόμα και για άκρως επείγοντα ζητήματα, όπως προγραμματισμένες νοσηλείες, χειρουργεία, αιμοκαθάρσεις, κλπ.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΥΠΑ, πάντως, οι ακυρωμένες πτήσεις της σημερινής ημέρας θα εκτελεστούν ως πρόσθετες πτήσεις αύριο Πέμπτη ύστερα από τη μεταφορά υπαλλήλου ειδικότητας ηλεκτρονικού – τηλεπικοινωνιακού στο νησί από το αεροδρόμιο της Σάμου.
Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι όπως επισημαίνει σε επιστολή του προς τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τη διοίκηση της ΥΠΑ, ο δήμαρχος της Ικαρίας Νικόλαος Καλαμπόγιας, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς από το 2011 στον Πύργο Ελέγχου του Αερολιμένα Ικαρίας υπηρετεί μόνο ένας εξουσιοδοτημένος υπάλληλος AFIS, ο οποίος εξυπηρετεί ανελλιπώς επτά ημέρες την εβδομάδα την καθημερινή επιβατική κίνηση, τις πτήσεις ΕΚΑΒ όλο το 24ωρο, τα έκτακτα δρομολόγια (στρατός, αστυνομία, κτλ) ,τις καθημερινές πλέον παρατάσεις ωραρίου του Αερολιμένα λόγω καθυστερήσεων των αεροπορικών γραμμών κατά την θερινή περίοδο καθώς και κάθε άλλη ανάγκη.
«Σε ένα νησί απομακρυσμένο όπως το δικό μας του οποίου η τουριστική κίνηση βασίζεται και στις αεροπορικές συνδέσεις, η μη επαρκής στελέχωση αποτελεί απειλή και υποβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και κατ’ επέκταση υποβάθμιση και δυσφήμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας» σημειώνει ο δήμαρχος.
Ο ίδιος επισημαίνει την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Αερολιμένα Ικαρίας με δεύτερο μόνιμο υπάλληλο «και όχι αποσπασματικές λύσεις που όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά το επιτείνουν», προσθέτοντας ότι «η φυσική κόπωση του μοναδικού υπαλλήλου AFIS (Πύργος Ελέγχου Αερολιμένα) ενδεχομένως να είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των πτήσεων».
Αναφερόμενη στο συμβάν η ΥΠΑ ανακοίνωσε πριν λίγο ότι αύριο Πέμπτη 5/8, από τις 07:30 το πρωί ξεκινούν οι πτήσεις – προγραμματισμένες και έκτακτες που αναβλήθηκαν σήμερα – ώστε να ομαλοποιηθεί η κίνηση από και προς τον αερολιμένα Ικαρίας, μετά το αιφνιδιαστικό περιστατικό ασθένειας του τηλεπικοινωνιακού υπαλλήλου που υπηρετεί στο αεροδρόμιο του νησιού. Προσθέτει ότι ήδη από σήμερα Τετάρτη, έχει μεριμνήσει για την αντικατάσταση του ασθενούντος υπαλλήλου με άλλον αρμόδιο υπάλληλο, ο οποίος έχει ήδη αποσπαστεί από τη Σάμο στην Ικαρία.
Παράλληλα μέσω του αερολιμενάρχη Ικαρίας, «ενημέρωσε άμεσα και συγκεκριμένα από τα ξημερώματα της Τετάρτης 4 Αυγούστου 2021 τις αεροπορικές εταιρίες και τις εταιρίες επίγειας εξυπηρέτησης που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο του νησιού για την ασθένεια του υπαλλήλου που είχε ως συνέπεια την ακύρωση των πτήσεων, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι επιβάτες για την αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής της πτήσης τους και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους».
πηγή:ethnos
Ροή Ειδήσεων

18/03/2025 | 22:48
Παύλος Ντε Γκρες: Κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τον δήμαρχο Μάνης που τον προσφώνησε «πρίγκιπα»
18/03/2025 | 22:37
Άγιος έρωτας – επόμενα επεισόδια: Η Βιργινία αποκαλύπτει στη Χλόη το ψέμα του πατρός Νικολάου
18/03/2025 | 22:25
Ρένια Λουιζίδου: «Είναι ντροπή αλλά θα σου πω τι έψαξα το τελευταίο διάστημα στο ίντερνετ»
18/03/2025 | 21:46
Παύλος Γερουλάνος: Το «γυναικοκρατούμενο» σπίτι, η γνωριμία με τη σύζυγό του και η ιδιαίτερη συλλογή από αφίσες

18/03/2025 | 21:32
Αγέλη λύκων κάνει βόλτα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία – Αναζητούν τροφή σε οικισμούς γύρω από την Πάρνηθα, δείτε βίντεο
18/03/2025 | 21:26
Ράνια Τζίμα για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αυτή η άρρωστη σχέση, η διαστροφή της με τον Δασκαλάκη ήταν τελικά πίσω απ’ όλα»
18/03/2025 | 21:15
«Όχι» από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά στην παραπομπή Τριαντόπουλου στο Δικαστικό Συμβούλιο

18/03/2025 | 20:44
Η ανάρτηση του Χρήστου Κούγια με οικογενειακές φωτογραφίες από το γραφείο του πατέρα του
18/03/2025 | 20:04
Δημοσκόπηση Alco: Oι μισοί πολίτες επιθυμούν πρόωρες εκλογές – Εντυπωσιακή άνοδος στο 10,3 % για την Ζωή Κωνσταντοπούλου
18/03/2025 | 19:55
Ο Πούτιν διέταξε το «πάγωμα» των χτυπημάτων σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας μετά το τηλεφώνημα με Τραμπ

17/03/2025 | 17:43
Εξερράγη ο Ανδρέας Μικρούτσικος για την Ιωάννα Τούνη: «Δεν μπορείς να λες στον μεροκαματιάρη… άσε με να ζήσω τη ζωή μου»
18/03/2025 | 12:30
Νάνσυ Ζαμπέτογλου: «Είδε κι απόειδε η Ζωή Λάσκαρη με την κόρη της, έτσι ξήλωσε την πόρτα»

17/03/2025 | 17:27
Οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας και συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧ – Στο νοσοκομείο δύο άτομα
17/03/2025 | 12:10
Γιώργος Ζαμπέτας για Νταλάρα: «Αυτός ο κύριος μού είπε ότι δεν του αρέσει η φωνή μου»
17/03/2025 | 16:16
Πλεύρης για Τσάφο: Προσβλητική για τον ελληνισμό η αναφορά στα κατεχόμενα – Εύχομαι να είναι ειλικρινείς οι εξηγήσεις

17/03/2025 | 09:10
Αυστραλία: Καρχαρίας κατασπάραξε σέρφερ – Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του
17/03/2025 | 11:49
Παύλος Ντε Γκρες: «Σιγά σιγά θα κάνουμε όλοι τη θητεία που χρειάζεται στο στρατό»
17/03/2025 | 16:17
Δημήτρης Ουγγαρέζος για Σίσσυ Χρηστίδου: «Η τηλεόραση που φυτρώνει εκεί που δεν την σπέρνουν και μας λέει την αποψούλα της»

17/03/2025 | 16:53
Σοβαρά επεισόδια στο Κότσανι – Διέλυσαν την καφετέρια του ιδιοκτήτη του κλαμπ που πέθαναν 59 άνθρωποι στη Βόρεια Μακεδονία
18/03/2025 | 17:22
Ευάγγελος Βενιζέλος για Τέμπη: Πιθανό να ασκηθεί δίωξη για τα Τέμπη και σε δεύτερο υπουργό, εκτός του Τριαντόπουλου

17/03/2025 | 16:46
Γιώργος Λιάγκας: «Τώρα θα ασχοληθούμε με την Σίσσυ Χρηστίδου, μιλάμε για εμμονή… Το σημείωσα, ήταν 11:52 με 12:05»
Σχετικά Άρθρα

Οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας και συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧ – Στο νοσοκομείο δύο άτομα

«Είχα τη στολή για την δουλειά μου, είναι ψέμα ότι έκανα προσαγωγές» λέει ο 32χρονος fake αστυνομικός
