Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ηλεία: Βράχος προσγειώθηκε σε σπίτι και κατρακύλησε στην αυλή του (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό στο Κατάκολο της Ηλείας, μετά από τις σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες.

Βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό στο Κατάκολο της Ηλείας, μετά από τις σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες.

Στο Κατάκολο, οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού «είχαν Άγιο», καθώς ένας τεράστιος βράχος που έπεσε από παρακείμενη πλαγιά, προσγειώθηκε στην αυλή τους και όχι στο σπίτι τους.

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κατακόλου, Οδυσσέας Κολόσακας, είπε ότι «… υπήρχαν πολλές ζημιές σε καταστήματα εμπόρων τόσο σε κτιριακό επίπεδο όσο και σε υλικές ζημιές. Είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση καθώς φοβόμαστε για χειρότερα. Ελπίζουμε να αποζημιωθούν οι ζημιές που υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα καταστήματα. Οι περισσότεροι έχουμε επικοινωνήσει με μηχανικούς και περιμένουμε έως το τέλος της ημέρας να έχουμε νεότερα όσο αφορά για το εάν τα κτίρια μπορούν να φιλοξενούν τις επιχειρήσεις ή όχι. Έχουμε μάθει να ζούμε με τους σεισμούς στην περιοχή και δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Τα καινούργια κτίρια είναι ενισχυμένα, δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Το θέμα είναι με τα παλαιότερα κτίρια αλλά και με τον πανικό που μπορεί να προκληθεί. Ήδη έχουμε ζητήσει από τον κόσμο όσο μπορεί να μένει έξω και μακριά από τζαμαρίες ή αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά».

Send this to a friend