Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αποκάλυψη Καρσιώτη για δολοφονία Καραϊβάζ: Ο γιος του πλησίασε μέσα από τους αστυνομικούς στο σημείο

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων μεταξύ ΥΠΕΣ, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και ΟΤΑ μέσω του Συστήματος «ΙΡΙΔΑ» της Πολεμικής Αεροπορίας

Από την Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου η διακίνηση των εγγράφων μεταξύ κεντρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού πραγματοποιείται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (ΣΗΔΕ) «ΙΡΙΔΑ».

Δείτε επίσης

Η Γιάννα Αγγελοπούλου απαντά για πρώτη φορά στο twitter σε «απαγορευμένες» ερωτήσεις χρηστών
Το τέστ για κοροναϊό βγήκε αρνητικό αλλά διασωληνώθηκε ένας 15χρονος στο νοσοκομείο του Ρίου

Η δυνατότητα αυτή εξασφαλίζεται μέσω «Τερματικών Σταθμών του συστήματος που έχουν δημιουργήθηκαν σε κάθε φορέα.

Το έργο υλοποιήθηκε άνευ κόστους μετά από συνεργασία υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών & Οργάνωσης του ΥΠΕΣ κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και των φορέων στους οποίους ενεργοποιήθηκαν οι «Τερματικοί Σταθμοί». Αποτελεί εξέλιξη της επέκτασης και των δυνατοτήτων του συστήματος «ΙΡΙΔΑ», που το Υπουργείο Εσωτερικών αξιοποιεί ήδη για την εσωτερική του λειτουργία από το Μάρτιο του 2018.

Από τη λειτουργία του συστήματος «ΙΡΙΔΑ», πέρα από το οικονομικό όφελος, παρέχονται και μια σειρά από άλλα πλεονεκτήματα όπως η εξοικονόμηση χρόνου αλλά και η τυποποίηση, η οργάνωση διαδικασιών που στην προέκτασή τους, είναι προς όφελος των υπαλλήλων του Δημοσίου αλλά και των Ελλήνων πολιτών αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα, την αποδοτικότητα και τη ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Το σύστημα «ΙΡΙΔΑ» έχει διατεθεί δωρεάν από την Πολεμική Αεροπορία και φιλοξενείται στις υπηρεσίες Κυβερνητικού Νέφους (G-cloud) της ΓΓΠΣΔΔ. Οι εν λόγω εποπτευόμενοι φορείς του ΥΠΕΣ, μπορούν παράλληλα να ανταλλάσσουν με ηλεκτρονικό τρόπο έγγραφα και με κάθε φορέα της Δημόσιας Διοίκησης στον οποίο λειτουργεί το ίδιο σύστημα, καθώς το σύστημα ΙΡΙΔΑ έχει ήδη διατεθεί από την Πολεμική Αεροπορία και λειτουργεί επιτυχώς και σε άλλους δημόσιους φορείς όπως: Η Προεδρία της Δημοκρατίας, η Ακαδημία Αθηνών, ο ΕΦΚΑ ενώ η επέκτασή του συνεχίζεται.

Επιπλέον, στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου για «εργασία εξ’ αποστάσεως»,  λόγω των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν από τον ιό Covid – 19, το σύστημα «ΙΡΙΔΑ» είναι προσωρινά προσβάσιμο και μέσω διαδικτύου, δίδοντας τη δυνατότητα στους υπαλλήλους να εργάζονται με ασφάλεια και από την οικία τους.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι εκτός από τον τομέα της Δημόσιας Υγείας και ένας άλλος τομέας, αυτός της Πληροφορικής διαθέτει ικανότατους Δημοσίους Υπαλλήλους που μολονότι ανήκουν σε διαφορετικούς φορείς (Πολεμική Αεροπορία, Υπουργείο Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης), συνεργάζονται άριστα και με την επαγγελματική κατάρτιση και μεθοδικότητα που τους διακρίνει, υλοποίησαν και συνεχίζουν και επεκτείνουν άνευ κόστους, ένα έργο που μειώνει δραστικά τη γραφειοκρατία. Μια προσπάθεια, που ξεκίνησε το 2018 από τον τ. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Αποκάλυψη Καρσιώτη για δολοφονία Καραϊβάζ: Ο γιος του πλησίασε μέσα από τους αστυνομικούς στο σημείο
Καραϊβάζ: Tα δύο σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβόλαιο θανάτου- Τι περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες
Καταζητείται ο Στέφανος Χίος για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» για τον Καραϊβάζ
Η συγκινητική απάντηση Καραϊβάζ στο messenger – Τι είχε γράψει δίνοντας θάρρος σε αστυνομικό (ΕΙΚΟΝΑ)
«Προφητικό» ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβαζ για την ελληνική μαφία (ΒΙΝΤΕΟ)
Ζήνα Κουτσελίνη για Καραιβάζ: «Θα προσεύχομαι… θα σε αναζητώ… να μας προστατεύεις όπως ΕΣΥ ξέρεις»