Αθήνα

15 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Δημόσιο της… ατιμωρησίας! Υπολειτουργούν τα πειθαρχικά συμβούλια και οι επίορκοι «κάνουν πάρτι»

Δημόσιο της… ατιμωρησίας! Υπολειτουργούν τα πειθαρχικά συμβούλια και οι επίορκοι «κάνουν πάρτι»

Άκρως αποκαλυπτικά και συνάμα αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία για την λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Καθημερινή», οι υποθέσεις είναι χιλιάδες και λιμνάζουν αφού οι δημόσιοι λειτουργοί γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις εγκυκλίους του αρμόδιου υπουργείου με αποτέλεσμα χιλιάδες επίορκοι υπάλληλοι να είναι ατιμώρητοι.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι δηλαδή μόνο ηθικό το θέμα αλλά και πρακτικό. Όπως γράφει η εφημερίδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στις 31 Δεκεμβρίου του 2016 οι εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των πειθαρχικών συμβουλίων ήταν 4.351.

Και όλο αυτό συμβαίνει γιατί, η συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων αποτελεί ευθύνη του κάθε φορέα ο οποίος εποπτεύει και τον ρυθμό των συνεδριάσεων. Και έτσι, οι πειθαρχικώς ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι εξακολουθούν ανενόχλητοι να εργάζονται και να αμείβονται από το Δημόσιο!

Όπως επισημαίνει η Καθημερινή, η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά επί υπουργίας Κατρούγκαλου ο οποίος με το νόμο του δημιουργούσε κενά με αποτέλεσμα να επιστρέφουν οι ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες τους.

Send this to a friend