Αθήνα

7 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Υπόθεση Παπαγεωργίου: Ενώπιον της Δικαιοσύνης η συγκλονιστική ιστορία απαγωγής του - Η μαρτυρία της μητέρας

Για μια ακόμη φορά ενώπιον της Δικαιοσύνης ξεδίπλωσε την συγκλονιστική ιστορία απαγωγής του γιου της, Μάριου Παπαγεωργίου, τη σορό του οποίου δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει μέχρι σήμερα, η μητέρα του άτυχου νέου Βαρβάρα Θεοδωράκη.

Με δάκρυα στα μάτια η τραγική μητέρα κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας (δεύτερος βαθμός) για την απαγωγή του γιου της, ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου με την έναρξη της δίκης κάλεσε τους κατηγορουμένους να πουν την αλήθεια για την συγκλονιστική αυτή υπόθεση.

Η κυρία Θεοδωράκη έχοντας στο πλευρό της συγγενείς και φίλους, οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια τους τη φωτογραφία του αδικοχαμένου νέου, άρχισε την κατάθεσή της στο δικαστήριο ξεκινώντας από το ρόλο, που σύμφωνα με την ίδια είχε, ο φερόμενος ως βασικό πρωταγωνιστής της υπόθεσης, ο 73χρονος οικογενειακός φίλο τους φίλος.

«Το παιδί μου το δολοφόνησε με τα ίδια του τα χέρια...Είχα δυο οχιές μέσα στο σπίτι μου και έσκαψαν το λάκκο του παιδιού μου. Φάγανε το παιδάκι μου, δολοφόνοι, αλήτες ..» είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της η τραγική μητέρα και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ημερομηνία εξαφάνισης του γιου της (9/82012) όταν εκείνη δέχτηκε το πρώτο τηλεφώνημα από τους απαγωγείς οι οποίοι , είπε, της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ.

Η κυρία Θεοδωράκη είπε στο δικαστήριο πως μετά το τηλεφώνημα για λύτρα που δέχθηκε, επικοινώνησε αμέσως με τον 73χρονο κατηγορούμενο, στον οποίο, όπως είπε, είχε τυφλή εμπιστοσύνη. Η γυναίκα ανέφερε πως ο 73χρονος της είχε πει πως ήταν πράκτορας της CIA και είχε υψηλές γνωριμίες. «Έδειχνε άνθρωπος με κύρος δεν φαινόταν φίδι... Μετά έμαθα ότι δεν είχε κάνει ποτέ φορολογική δήλωση και ζούσε από τις λαμογιές» ανέφερε η ίδια.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η τραγική μητέρα, ξεσπώντας σε λυγμούς πολλές φορές, ανέφερε ακόμη στο δικαστήριο: «Στον μόνο που είχα εμπιστοσύνη ήταν ο δολοφόνος...Θεωρούσα ότι έχω ειδοποιήσει την αστυνομία ειδοποιώντας το δολοφόνο...Πιστεύω ότι έβαλαν το παιδί νεκρό στο πορτ παγκάζ ...Ζητούσα να του μιλήσω και μου έλεγαν "είναι μακριά" . Με πίεζαν να μαζέψω τα χρήματα . Ήξεραν την περιουσιακή μου κατάσταση... Να μου πείτε , σας παρακαλώ, που βρίσκονται τα κόκαλα του παιδιού μου, να πηγαίνω να του μιλάω ...»

Μάλιστα, η τραγική μητέρα όταν κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της εισαγγελέως και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον 73χρονο κατηγορούμενο που καθόταν σε διπλανό εδώλιο έστρεψε το πρόσωπο της στην άλλη πλευρά και φώναξε: « Δεν θέλω να βλέπω τον αλήτη , το φονιά ... Εγώ φταίω για όλα. Του είχα πει τα πάντα για την περιουσία μας».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η κυρία Θεοδωράκη ανέφερε ακόμη πως οι απαγωγείς είπαν σχεδιάσει και την δική της αρπαγή μέσα από το σπίτι της την οποία απέτρεψαν οι αστυνομικοί.

Πρόεδρος: «Πείτε την αλήθεια»

Η δευτεροβάθμια δίκη ξεκίνησε με την πρόεδρο του δικαστηρίου να καλεί τους κατηγορουμένους να πουν την αλήθεια για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο 2012. «Ακολουθήσατε μια γραμμή στο πρωτόδικο δικαστήριο και ήταν καταδικαστική. Έχετε άλλη μια ευκαιρία να μιλήσετε , ίσως είναι η τελευταία. Η αλήθεια είναι πάντα λυτρωτική για όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος, απευθυνόμενη στους τρεις από τους κατηγορούμενους που κάθισαν σήμερα στο εδώλιο.

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό ο 73χρονος κατηγορούμενος είχε καταδικασθεί σε ισόβια ενώ η σύζυγος του σε κάθειρξη 18ετών. Στου υπόλοιπους κατηγορούμενους το δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών.

Send this to a friend