Αθήνα

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

Απίστευτη ιστορία επιβίωσης: 19χρονος επέζησε επί 49 ημέρες στη μέση του Ινδικού Ωκεανού

Συγκλονίζει η ιστορία ενός νεαρού από την Ινδονησία που επέζησε για 49 ημέρες στη θάλασσα, μέσα σε μια αλιευτική καλύβα. 

Ο λόγος για τον 19χρονο Άλντι Νόβελ Αντιλάνγκ,  ο οποίος εργαζόταν σε μια πλωτή παγίδα ψαριών, γνωστή στην περιοχή ως rompong.

Ο νεαρός εργάζεται από τα 16 του χρόνια στον φωτισμό λαμπτήρων του rompong, που είναι σχεδιασμένα για να προσελκύουν τα ψάρια. Ενώ βρισκόταν στη μικρή ξύλινη καλύβα, μία από τις 50 που ανήκει στην εταιρεία και βρίσκεται στα ύδατα του Μανάντο, θυελλώδεις άνεμοι έσπασαν τα αγκυροβόλια με αποτέλεσμα να βρεθεί στη μέση του ωκεανού. 

Ο νεαρός πέρασε 49 ημέρες στη θάλασσα τρώγοντας ψάρια που τα έψηνε καίγοντας ξύλα από την καλύβα του. Μάλιστα, έπινε θαλασσινό νερό που το περνούσε μέσα από τα ρούχα του ώστε να προσλαμβάνει λιγότερο αλάτι. 

Σύμφωνα με το ινδονησιακό προξενείο στην Οσάκα 10 πλοία πέρασαν από τον Ινδονήσιο έφηβο. Τελικά, ένα πλοίο με σημαία του Παναμά, το MV Arpeggio, σταμάτησε να τον παραλάβει στις 31 Αυγούστου. 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Όπως είπε στο τοπικό ειδησεογραφικό πόρταλ TribunManado, ο Άλντι σκέφτηκε ότι «θα πέθαινε εκεί», ωστόσο θυμήθηκε τη συμβουλή των γονιών του να προσεύχεται σε περιόδους δυσφορίας. Είχε μία Βίβλο μαζί του και έτσι έκανε.

Το πλοίο παρέδωσε τον 19χρονο στους υπαλλήλους του προξενείου κατά την άφιξή του στο Τκακούγια, στις 6 Σεπτεμβρίου και μετά από ενάμισι μήνα επέστρεψε στην πατρίδα του.

 

Φωτογραφία: Indonesian Consulate General Osaka

Send this to a friend