Αθήνα

18 oC

αραιές νεφώσεις

«Ισχύς εν τη ενώσει»: Αγρότες, γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί ενάντια στο Ασφαλιστικό!

«Ισχύς εν τη ενώσει»: Αγρότες, γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί ενάντια στο Ασφαλιστικό!

Στα μπλόκα μαζί με τους αγρότες, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και οικονομολόγοι, που καθορίζουν από κοινού την αντίδρασή τους απέναντι στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

[adsense]

Στην αντιπροσωπεία των φορέων των επιστημόνων συμμετέχουν γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και οικονομολόγοι. Εξάλλου, την σχετική ανακοίνωση για την σημερινή συνάντηση στα μπλόκα υπογράφουν όλοι οι επιστημονικοί φορείς, όπως: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών

Το μέτωπο των μπλόκων

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα σε όλη τη χώρα συνεχίζοντας τους αποκλεισμούς δρόμων και εθνικών οδών για πέντε ώρες, έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ αν και υπάρχουν και μπλόκα που διαφοροποιούν τη στάση τους και προχωρούν σε μεγαλύτερης διάρκειας αποκλεισμούς. Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα οι αγρότες κλιμακώνουν τη στάση τους και κλείνουν τους δρόμους επί έξι ώρες, στην πλειοψηφία των μπλόκων από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Για πρώτη φορά, μάλιστα, έκλεισε δρόμος και στην Αττική και συγκεκριμένα η Λεωφόρος Μαρκοπούλου στη διασταύρωση που οδηγεί προς το Αεροδρόμιο, εκεί όπου έχουν συγκεντρωθεί από το απόγευμα της Τετάρτης τρακτέρ αγροτών από όλα τα Μεσόγεια. Η μετακίνηση προς το «Ελ. Βενιζέλος» γινόταν από τις 12 μέχρι τη 1 το μεσημέρι μόνο από την Αττική Οδό. Πλέον ο δρόμος είναι ανοιχτός.

Κλειστά έως τις 6 το απόγευμα, θα παραμείνουν τα Τέμπη ενώ στο Κάστρο Βοιωτίας οι αγρότες έχουν κλείσει το δρόμο έως τις 2 μετά το μεσημέρι, κίνηση που θα επαναλάβουν και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Από την πλευρά τους οι παραγωγοί του μπλόκου της Νίκαιας προχωρούν σήμερα σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

[adsense]

«Ντου» αγροτών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο- Έκαψαν σημαίες και έχυσαν γάλα!

Ταυτόχρονα, εξαγριωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Ρέθυμνο εισέβαλαν στα γραφεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και έριξαν μεγάλες ποσότητες γάλακτος στο πάτωμα, ενώ παράλληλα ξεκρέμασαν τις σημαίες του κόμματος, που κρέμονταν από τους ιστούς στο μπαλκόνι και τις έκαψαν!

agrotes_rethimno3

U

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν αφού πρώτα επανέλαβαν τη ρίψη γάλακτος στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου έξω από το μέγαρο της Αντιπεριφέρειας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική.

Send this to a friend