Αθήνα

16 oC

αίθριος καιρός

Ελεύθεροι οι γονείς του βρέφους - Τι αναφέρει το ιατροδικαστικό πόρισμα

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς του 11μηνου βρέφους και το συγγενικό τους ζευγάρι.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς του 11μηνου βρέφους και το συγγενικό τους ζευγάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς του βρέφους και οι φίλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι αφού η επιστημονική έκθεση που έστειλαν οι ιατροδικαστές στον εισαγγελέα, δεν αναφέρει σεξουαλική κακοποίηση παρά μόνο κακοποίηση.

Τονίζεται ότι ο αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ δήλωσε στο ΑΠΕ, ότι με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή, δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού, και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση στην Ασφάλεια έχει δώσει και ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει ότι έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή. Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις.

Send this to a friend