Αθήνα

19 oC

αραιές νεφώσεις

Joker: Η Μενδώνη ξεκινά ΕΔΕ στο υπουργείο Πολιτισμού για τις ενέργειες των υπαλλήλων

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη εξέφρασε την αντίθεση της με τους χειρισμούς που έγιναν στις κινηματογραφικές αίθουσες όπου παιζόταν η ταινία «Joker».

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη εξέφρασε την αντίθεση της με τους χειρισμούς που έγιναν στις κινηματογραφικές αίθουσες όπου παιζόταν η ταινία «Joker».

Όπως ανέφερε, ενημερώθηκε για την υπόθεση αργά το βράδυ της Κυριακής και επικοινώνησε με τον διευθυντή και τον γενικό γραμματέα σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ οι οποίοι της απάντησαν οτι δεν γνώριζαν το παραμικρό.

«Καταδικαζουμε απερίφραστα τον χειρισμό της υπόθεσης. Με ενοχλεί η εικόνα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις ασφαλείας σε παιδιά και τις οικογένειές τους» ανέφερε η κυρία Μενδώνη. Αναφορικά με τις δύο γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες, δήλωσε: «Είναι υπαλληλοι του ΥΠΠΟΑ και ταυτόχρονα της Πρωτοβάθμιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής η οποία παρέχει γνώμη για την κατάταξη των κινηματογραφικών έργων. Η Επιτροπή έχει από το νόμο δυνατότητα εισόδου ελεθέρως σε χωρους δημόσιων θεαμάτων και ακροαμάτων για άσκηση ελέγχου. Οι συγκεκριμένες ωστόσο υπερέβησαν το όριο των αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος δεν σημαίνει φωνάζεις δυνάμεις καταστολής». 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Επίσης δήλωσε ότι θα δοθεί εντολή για διεξαγωγή ΕΔΕ προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν η προϊσταμένη των δυο γυναικών, η κυρία Αλεξομανωλάκη, ήταν ενήμερη για τις κινήσεις τους.

Η κ. Μενδώνη κατηγόρησε την αντιπολίτευση για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος: «Η επιχείρηση που γίνεται από την αντιπολίτευση να μεγαλοποιήσει το θέμα παραπέμποντας σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος είναι ατυχής».

Send this to a friend