Αθήνα

10 oC

σποραδικές νεφώσεις

Και η Σουηδία στο πλευρό μας: ‘’Δεν θα κάνουμε την Ελλάδα καταυλισμό προσφύγων’’

Και η Σουηδία στο πλευρό μας: ‘’Δεν θα κάνουμε την Ελλάδα καταυλισμό προσφύγων’’

Την πλήρη στήριξη στην πολιτική της Ελλάδας για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και ταυτόχρονα τις έντονες επικρίσεις του προς την Αυστρία και τις χώρες που προχωρούν σε κλείσιμο συνόρων, εξέφρασε ο Σουηδός υπουργός Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης Μόργκαν Γιόχανσον, με δηλώσεις του στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ.

«Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε έναν απέραντο καταυλισμό προσφύγων», δήλωσε συγκεκριμένα ο Σουηδός υπουργός, σχολιάζοντας το κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ για τους Αφγανούς.

[adsense]

Αναφορικά με την μονομερή ενέργεια της Αυστρίας να θέσει ημερήσιο όριο εισόδου προσφύγων στα 80 άτομα, ο κ. Γιόχανσον δήλωσε ότι η ενέργεια αυτή αντιβαίνει προς το κοινοτικό δίκαιο και η ΕΕ πρέπει να παρέμβει.

Έχοντας μόλις συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Τόμας ντε Μεζιέρ στο Βερολίνο, ανέφερε ότι οι Γερμανοί είναι έξαλλοι με τους Αυστριακούς. Προσέθεσε επίσης ότι ενώ η προσφυγική ροή στη Σουηδία έχει μειωθεί δραστικά, αντιθέτως στη Γερμανία δεν παρατηρείται ύφεση.

«Οι Γερμανοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Πιέζονται να βρουν μια ευρωπαϊκή λύση για να σταματήσει η ροή. Τον Ιανουάριο είχαν 90.000 αφίξεις, 3.000 άτομα την ημέρα. Ταυτόχρονα ήρθαν περισσότεροι από 90.000 στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να παραμείνουν εκεί», δήλωσε ο Σουηδός υπουργός στο ΤΤ, σύμφωνα με ανάρτηση του msn.se.

«Πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία. Από την αρχή του έτους ήρθαν 98.000 από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ο αριθμός τους πρέπει να μειωθεί», δήλωσε επίσης ο υπουργός σύμφωνα με δημοσίευμα της Ηelsingborgs Dagblad.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Send this to a friend