• Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου
  • 04:29

Αθήνα

4 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πρωτοφανής απόφαση δικαστηρίου στην Καλαμάτα: Καταδικάστηκε επειδή δε βοήθησε γατάκια που είχαν πετάξει σε κάδο σκουπιδιών

Μπορεί να μην ήταν αυτός που πέταξε τα γατάκια στον κάδο απορριμμάτων στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, ωστόσο ήταν αυτός που καταδικάστηκε επειδή, σύμφωνα με το δικαστήριο, ενώ θα μπορούσε να τα είχε σώσει, δεν το έπραξε, αφήνοντάς τα να πεθάνουν. 

Η απόφαση εξετάστηκε  στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Καλαμάτας με κατηγορούμενο έναν πλανόδιο μικροπωλητή από τη Θεσσαλία, τον οποίο είχε καταγγείλει μια γυναίκα που καθόταν σε μια καφετέρια ότι τον είδε να πηγαίνει στον κάδο και να κλείνει το καπάκι του, αν και είδε ότι μέσα βρίσκονταν τα γατάκια! Ο ίδιος υποστήριξε ότι έκλεισε το καπάκι επειδή μύριζαν τα σκουπίδια, χωρίς να προσέξει τα άτυχα ζωάκια. Μάλιστα, επικαλέστηκε μαρτυρίες συγγενών του που ήταν μαζί του.

Παρόλα αυτά οι δικαστές έκριναν ότι αγνόησε τα γατάκια και δεν φρόντισε να τα γλιτώσει από το θάνατο κι έτσι, παρ' όλο που δεν τα πέταξε αυτός στον κάδο, τον έκριναν ένοχο για κακοποίηση ζώου! Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, αλλά άσκησε έφεση που έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Send this to a friend