Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Βαριά «καμπάνα» στην 82χρονη για το «σύγχρονο Κωσταλέξι»: Ο εφιάλτης που έζησε στα χέρια της η Μαρία Παπαδοπούλου

Αναβίωσε σήμερα η υπόθεση του "σύγχρονου Κωσταλέξι". Η 82χρονη τροφός της Μαρίας Παπαδοπούλου καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών χωρίς αναστολή. 

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο εκδικάστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, που μετέτρεψε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε κακουργηματική έκθεση ζωής σε κίνδυνο. Η  82χρονη που επί σειρά ετών συμπεριφερόταν με τον πλέον πιο σκληρό τρόπο στην κατάκοιτη Μαρία θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος και συγγενής της 82χρονης, καταδικάστηκε σε 5 έτη για απλή συνέργεια, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη και των δύο: «Από το 2008 υπήρξε με αδιαφανείς συνθήκες υφαρπαγή του διαμερίσματος της Μαρίας. Η συμβολαιογράφος γνώριζε ότι η συμβαλλόμενη έπασχε δικαιοπρακτικής ικανότητας. Υπήρχε ισχυρό κίνητρο αφαίρεσης της ζωής της παθούσας. Δρομολογήθηκε με έναν επιμελημένο τρόπο και διαδοχικές ενέργειες. Το μοιραίο θα ήταν αναπόφευκτο αν δεν υπήρχε η επαινετή παρέμβαση της Ιωάννας Πλευρη. Στόχος ήταν η αφαίρεση της ζωής της Μαρίας για να καρπωθεί το όφελος της μεταβίβασης του διαμερίσματος».

Η γειτόνισσα Ιωάννα Πλεύρη, η οποία κατήγγειλε το περιστατικό, περιέγραψε την απόπειρα αυτοκτονία της Μαρίας, μετά τον θάνατο της γιαγιάς της που την καθήλωσε στο κρεβάτι: «Ήταν ένα ιδιαίτερο παιδί. Η Μαρία μετά την απόπειρα έμεινε ανάπηρη από την πτώση από το μπαλκόνι. Έτσι η μητέρα της πήρε την κατηγορούμενη να την προσέχει» . Ο εφιάλτης ξεκίνησε όταν πέθανε η μητέρα της.

ΣΧΕΤΙΚΑ

«Η μητέρα μου μου είπε ότι έχουν βγάλει έξω τη Μαρία και ότι ακούει διαφορα. Δεν μπορούσα να δω γιατί ήταν καλυμμένη με σεντόνια και κουρτίνες μπάνιου. Παρακαλούσε για νερό και φαγητό. Της μιλούσαν άσχημα. Κάποια στιγμή που αντιλήφθηκα ότι έλειπε η κατηγορούμενη, χτύπησα την πόρτα και άνοιξε ο συγγενής της. Βγήκα στο μπαλόνι. Είδα ένα σκελετό. Τα μαλλιά κουρεμένα ασύμμετρα. Γεμάτη πληγές. Σκασμένα χέρια και δόντια σάπια. Έμεινα... Μούδιασα. Μου είπε «δεν είμαι πολύ καλά με χτυπάει η Ολγα. Θέλω να αλλάξω γυναίκα. Να φύγουν αυτοί», ανέφερε στο δικαστήριο η Ιωάννα Πλεύρη.

Η κατηγορούμενη ξέσπασε σε δάκρυα και αρνήθηκε την κατηγορία:

«Σε ποιο χάλι ήταν; Φώναξα τόσες φορές ασθενοφόρο. Εγώ προσπάθησα σε όλα τα νοσοκομεία. Πήγα να καθαρίσουμε τις πληγές και μας την έδιναν πίσω. Σε τι κακή κατάσταση βρέθηκε; Είχα τον καρκίνο και δυο εβδομάδες την άφησα. Πλήρωσα το κρεβάτι καινούργιο, δυο τέντες την πρόσεχα. Έπαιρνα σεντόνια και φάρμακα. Ότι ήθελε από φαγητό έπαιρνα». 

Send this to a friend